Ugrás a tartalomra

Korlátok hozadéka - A traumától az életértelemig

2022.10.19
11:00
2022.10.19
16:10
Forrás
Pannon RTV
Mindig van tovább - ez az üzenete dr. Sági Zoltán új kötetének, aminek központi eleme a megrázkódtatódás, a stresszt, és ezeknek kezelése.

A neuropszichiáter tizenegyed könyve arra, helyezi a hangsúlyt, hogy a traumatikus élményekből pozitív tapasztalatot meríthetünk. A Korlátok hozadéka - A traumától az életértelemig című könyv az Életjel-könyvek gondozásában jelent meg.

Dr. Sági Zoltán neuropszichiáter könyvei már elképzelhetetlenek Kerekes Sándor, festőművész illusztrációi nélkül. A téma komolysága miatt ezúttal mellőzték a vidámabb hangulatú borítót. Dr. Sági Zoltán és Kerekes Sándor hosszú évek óta barátok, társszerzők. Tizennegyedeik közös könyvük jelent most meg.

Kerekes Sándor, festőművész, a könyv illusztrátora: „A könyv illusztrációja nem gyermekkönyv és nem gyermekmeséknek az illusztrációja. Sokkal komplikáltabb, sokkal úgymond terhesebb, és én igyekeztem ebből egy minél üdébb könyvet csinálni. Én a könyvet ismerem már lassan egy éve. Rendszeresen látogatjuk egymást, és beszélgetünk erről a témáról.”

A könyvbemutatónak a Népkör Magyar Művelődési Központ adott helyet, a szerzővel Pap Ágota pszichológus beszélgetett. Dr. Sági Zoltán hivatásának köszönhetően személyes tapasztalatai alapján állította össze a kiadványt. A traumákról, lelki sérülésekről, a félelmekről szól a könyv. Arról, hogy hogyan tudunk ezekkel megküzdeni, és hogyan tudjuk pozitív módon életünk részévé tenni a megszerzett tapasztalatot.

Dr. Sági Zoltán, neuropszichiáter, a könyv szerzője: „A szemléletváltás, hogy ha sikerül beindulnia, akkor ezzel nagyon sok mindent tudunk kezdeni. A trauma az sok pozitív hozadékot is tartalmaz, hiszen megmutatja azokat a személyiség részeinket, amelyekkel még dolgunk van, amelyeket érlelni kell, amelyeket gyarapítani kell. Tehát tapasztalatot szerzünk minden traumából és ez a tapasztalat tesz bennünket gazdagabbá, érettebbé.”

A szerző igyekezett minden korosztályban megjelenő sajátos megrázkódtatódást, stresszt, traumatizálódást, specifikus élethelyzetet összefoglalni, hogy mindenkihez szóljon. Üzenete az, hogy mindig van tovább.

Sági Zoltán
könyvbemutató

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.