Ugrás a tartalomra

Környezettudatos alkotók tábora Óbecsén

2020.12.23
18:47
2020.12.23
20:55
Forrás
Pannon RTV
Bár a közös munka ezúttal elmaradt, az újrahasznosított alapanyagokra festett falitányérokat kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők a Than Emlékházban.

Ötödik alkalommal szervezte meg a környezettudatos alkotók táborát az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület. Népi motívumokkal díszített falitányérok sorakoznak az óbecsei kiállítóteremben. Az újrahasznosított alapanyagokra készített munkák a Than Emlékházban láthatók.

Molnár Viktor, a Than Fivérek Értelmiség Kör Mezőgazdasági és környezetvédelmi szakkörének elnöke: „Mind nagyobb értéke van azoknak a természetes anyagoknak, amelyek újrahasznosíthatók. Gondolok itt a papírra, a különböző természetes ruhaanyagokra és természetesen a fára. Ezt az környezetvédelmi és újrahasznosítási alapgondolatot próbálja átadni az Ökobecse civil szervezet.”

A járványhelyzet miatt most elmaradt ugyan a közös munka Óbecsén, de több vajdasági településről, sőt Pécsről és Temesvárról is érkeztek alkotások. A környezettudatos alkotók táborát ötödik alkalommal szervezte meg az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület. Kiss Zoltán, az egyesület elnöke: „Minden évben gyarapodott az érdeklődők száma, és mi is próbáltunk mindig valami érdekességet felhozni, hogy ne legyen egyhangú a résztvevőknek. Az idei évre az volt előrelátva, hogy nép motívumú tányérokat készítsenek Vajdaság területéről az alkotók.”

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi - Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával a multikulturalizmus jegyében megszervezett kiállítás január 9-éig tekinthető meg az óbecsei Than Emlékházban.

falitányér
alkotótábor
Than Emlékház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.