Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Környezettudatos alkotók tábora Óbecsén

2020.12.23
18:47
2020.12.23
20:55
Forrás
Pannon RTV
Bár a közös munka ezúttal elmaradt, az újrahasznosított alapanyagokra festett falitányérokat kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők a Than Emlékházban.

Ötödik alkalommal szervezte meg a környezettudatos alkotók táborát az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület. Népi motívumokkal díszített falitányérok sorakoznak az óbecsei kiállítóteremben. Az újrahasznosított alapanyagokra készített munkák a Than Emlékházban láthatók.

Pannon RTV/Rácz László

Molnár Viktor, a Than Fivérek Értelmiség Kör Mezőgazdasági és környezetvédelmi szakkörének elnöke: „Mind nagyobb értéke van azoknak a természetes anyagoknak, amelyek újrahasznosíthatók. Gondolok itt a papírra, a különböző természetes ruhaanyagokra és természetesen a fára. Ezt az környezetvédelmi és újrahasznosítási alapgondolatot próbálja átadni az Ökobecse civil szervezet.”

Pannon RTV/Rácz László

A járványhelyzet miatt most elmaradt ugyan a közös munka Óbecsén, de több vajdasági településről, sőt Pécsről és Temesvárról is érkeztek alkotások. A környezettudatos alkotók táborát ötödik alkalommal szervezte meg az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület. Kiss Zoltán, az egyesület elnöke: „Minden évben gyarapodott az érdeklődők száma, és mi is próbáltunk mindig valami érdekességet felhozni, hogy ne legyen egyhangú a résztvevőknek. Az idei évre az volt előrelátva, hogy nép motívumú tányérokat készítsenek Vajdaság területéről az alkotók.”

Pannon RTV/Rácz László

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi - Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával a multikulturalizmus jegyében megszervezett kiállítás január 9-éig tekinthető meg az óbecsei Than Emlékházban.

falitányér
alkotótábor
Than Emlékház

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.