Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

A korral a gyerekek olvasási szokásai is változnak

2021.01.24
10:33
2021.01.24
15:49
Forrás
Pannon RTV
Már az általános iskolás gyerekek körében is egyre népszerűbb az e-könyv és a hangoskönyv – nyilatkozta a Pannon RTV Gulácsi Beáta, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola könyvtárosa.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Gulácsi Beáta elmondása szerint a Harry Potter köteteket, valamint Geronimo Stilton és Leiner Laura könyveit olvassák leggyakrabban a gyerekek az általános iskolás éveik alatt.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az egyre rohanó világ miatt az olvasási igények is megváltoztak egyesek szerint. A gyerekek leginkább a modern kornak megfelelő, illetve a különböző sorozatokból készült köteteket olvassák.

Dukai Anett a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulója legszívesebben a Geronimo Stilton köteteket kedveli.

Bata Nikoletta stábunknak elmondta, hogy az ő kedvencei a Harry Potter könyvek.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az online platformok miatt előtérbe kerültek az e-könyvek, de nagyon sok esetben a könyvadaptációra épült videó játékok is inspirálják a gyerekeket az adott könyv elolvasására. A tantervben szereplő kötelező házi olvasmányok mellett, igyekeznek a tanárok is alkalmazkodni a tanuló érdeklődési köréhez.

Gulácsi Beáta: „Háttérbe kerültek picit a könyvek, de ezáltal előtérbe került a hangoskönyv, és én azt mondom, hogy a kellő motiváció, amit a szülő is próbál a gyereknek átadni, illetve a kollégák is, így annyira nem nehéz. Például a nyolcadikos osztályom tanulói nagyon sok esetben hangoskönyvet hallgatnak, de el is olvassák a könyvet.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A gyerekekkel meg lehet szerettetni az olvasást: óvodás korban olyan rajzfilmek nézésével, amely megjelenik könyv formájában, az alsós diákoknál szélesebb fantázia világról beszélhetünk, így ezen keresztül lehet a legjobban inspirálni őket az olvasásra - véli Gulácsi Beáta.

olvasás
Magyarkanizsa
Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola
Gulácsi Beáta

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű