Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

KORszintézis

2022.08.08
16:49
2022.08.08
20:07
Forrás
Pannon RTV
KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.
Pannon RTV/Kucor Dejan

A telepen készült alkotásokból szerdán szabadtéri kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a város központjában.

A Topolyai-tó partján elhelyezkedő Művésztelep kitűnő helyszín az elmélyült alkotáshoz. A képzőművészek idén Topolya kültéri iparművészeti alkotásaiból inspirálódva készítik el munkáikat.

Szabó Benke Róbert, fotó-és képzőművész, Törökkanizsa: „Ahogyan például az összegző kiállításomba, kronológiai sorrendben felhoztam a találkozásaimat, ezek lenyomatait, ugyanúgy nagyon fontos, hogy a hagyományunkat, a meglévő művészeti alkotásokat megtartsuk, és be tudjuk építeni az életünkbe.”

Szabó Barna Éva, képzőművész, Szabadka: „Ezek inkább vázlatok, valójában ezt a mozaik dolgot úgy próbálom, hogy több részből áll majd a festmény, a látottak meg, ami inspirált azt próbálom rávetni a vászonra.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A Topolyai Művésztelep jövőre ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját. Az idei KORszintézis nevet viselő tábort az elődök munkásságágának tisztelete ihlette.

Klájó Adrián, vezető, Topolyai Művésztelep: „Körbejártuk a város iparművészeti alkotásait, mindazokat az alkotásokat, amelyeket a Topolyai Művésztelep művészei készítettek az ötvenes évek második felétől, ez egy sajátosságunk, tehát egy kis szintézis alatt, ezen a néven futott ez a kezdeményezés, és kerültek megvalósításra ezek az iparművészeti alkotások ,és ezek alapján fogunk, illetve már dolgozunk.”

A Topolyai Művésztelepen készült alkotásokból egy szabadtéri kiállítást tekinthetnek meg a képzőművészet kedvelői szerdán este 7 órakor Topolya központjában.

KORszintézis
Topolyai Művésztelep

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.