Ugrás a tartalomra

KORszintézis

2022.08.08
16:49
2022.08.08
20:07
Forrás
Pannon RTV
KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

A telepen készült alkotásokból szerdán szabadtéri kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a város központjában.

A Topolyai-tó partján elhelyezkedő Művésztelep kitűnő helyszín az elmélyült alkotáshoz. A képzőművészek idén Topolya kültéri iparművészeti alkotásaiból inspirálódva készítik el munkáikat.

Szabó Benke Róbert, fotó-és képzőművész, Törökkanizsa: „Ahogyan például az összegző kiállításomba, kronológiai sorrendben felhoztam a találkozásaimat, ezek lenyomatait, ugyanúgy nagyon fontos, hogy a hagyományunkat, a meglévő művészeti alkotásokat megtartsuk, és be tudjuk építeni az életünkbe.”

Szabó Barna Éva, képzőművész, Szabadka: „Ezek inkább vázlatok, valójában ezt a mozaik dolgot úgy próbálom, hogy több részből áll majd a festmény, a látottak meg, ami inspirált azt próbálom rávetni a vászonra.”

A Topolyai Művésztelep jövőre ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját. Az idei KORszintézis nevet viselő tábort az elődök munkásságágának tisztelete ihlette.

Klájó Adrián, vezető, Topolyai Művésztelep: „Körbejártuk a város iparművészeti alkotásait, mindazokat az alkotásokat, amelyeket a Topolyai Művésztelep művészei készítettek az ötvenes évek második felétől, ez egy sajátosságunk, tehát egy kis szintézis alatt, ezen a néven futott ez a kezdeményezés, és kerültek megvalósításra ezek az iparművészeti alkotások ,és ezek alapján fogunk, illetve már dolgozunk.”

A Topolyai Művésztelepen készült alkotásokból egy szabadtéri kiállítást tekinthetnek meg a képzőművészet kedvelői szerdán este 7 órakor Topolya központjában.

KORszintézis
Topolyai Művésztelep

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.