Ugrás a tartalomra

A kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseménye

2022.06.11
16:26
2022.06.11
17:37
Forrás
Pannon RTV
Idén is megrendezték az ünnepi könyvhetet Budapesten.

A könyvkiadók standjai a Vörösmarty téren és a Duna korzó területén sorakoznak, várva a könyvkedvelőket. A változó időjárási viszonyok ellenére az esemény látogatottsága töretlen.

Virág Gábor, igazgató, Forum Könyvkiadó Intézet: „Tavaly kicsit mi magunk sem tudtuk, hogy merjünk-e jönni, az idén viszont időben fel tudtuk hozni a könyveinket is, illetve fel tudtunk készülni időben is az időpontra. Már valamikor március-áprilisban látszódott, hogy a régi keretek között zajlik majd, rendeződik a könyvhét. Úgyhogy mi egyelőre elégedettek vagyunk. Talán picivel kevesebb könyvet hoztunk, mint jó pár évvel ezelőtt. De ugyanakkor vannak sikerkönyveink, amelyek után jelentős az érdeklődést, vagyis az olvasók érdeklődnek iránta. Ugye hát maga a könyvhét maga szerzők, olvasók, a könyvkiadók ünnepe.”

könyvhét
Budapest

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.