Ugrás a tartalomra

A kortárs művészet népszerűsítése Pancsován

2021.03.28
09:22
2021.03.28
17:38
Forrás
Pannon RTV
Alapítványt hozott létre Pancsován a Vučković művészházaspár, a Wolf Art Stúdió tulajdonosai, céljuk a kortárs művészet népszerűsítése és az ifjú alkotók támogatása.

A pancsovai ifjú képzőművészeknek szánt díjra második alkalommal írtak ki pályázatot, amelyre harminchat, 18 és 30 év közötti fiatal alkotó jelentkezett, aki Pancsován született, vagy ott él. A városi Nemzeti Múzeumban a tíz döntős műveit állították ki, ezek közül a zsűri döntése értelmében Nikola Gajić lett a nyertes. A tárlatot április 10-éig tekintheti meg a közönség.

Vuk Vučković, képzőművész, Vučković Alapítvány, Pancsova: „Örülök ennek, jó érzés, hogy segíthetek. Jó véleménnyel vagyok a fiatal művészekről, remélem, hogy számukra is fontos ez a kiállítás. Ezekben az időkben, amikor nem volt sok kiállításuk, illetve keveset találkoztak másokkal, remélem, hogy ez beindít majd néhány új eseményt is, jó hatással lesz a munkakedvükre, valamint megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak. Bízom benne, hogy ösztönözni fogja őket.”

Pancsova
Vuk Vučković
képzőművész
képzőművészet
képzőművészeti díj
Képzőművészeti kiállítás

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.