Ugrás a tartalomra

Kortárs népzenei est a VM4K-ban

2018.06.22
07:14
2018.06.22
16:49
Forrás
Pannon RTV
Kortárs népzenei estet tartott csütörtökön Szabadkán a VM4K-ban Bakos Árpád és vendége, Tóth Szilárd János. Bár zenéjük a múltban gyökerező alapokra épül, mégis élő és eleven muzsika ez ma is.

A VM4K-ban bemutatkozott kettős egy öttagú formáció, a Bakos Árpád és barátai része. Amellett, hogy a hagyományok megtartására törekszenek, saját egyéniségüket, tudásukat és gyökereiket is beleszövik a zenéjükbe. Bakos Árpád, zenész: „Itt most bátrabban lehetett olyan dalokat is betenni, ami visszafogottabb, intimebb, halkabb, lassúbb. Szabadtéren nem lehet ilyen dalokat tenni, mert nem figyelnek. Nekem igazából nagyon hiányzik, hogy ilyet is játsszunk, mert hozzám inkább ezek a dalok állnak közel, úgy egyáltalán, hogyha zenéről beszélünk.”

Tóth Szilárd János tíz évvel ezelőtt Bakos Árpádtól tanult kobozon játszani. „Valójában akkor döntöttem el, hogy zenélni akarok, amikor hallottam őt játszani. Nem élőben, hanem egy CD-ről. Akkor hallottam ezt a hangszert, felkeltette az érdeklődésemet, édesanyámtól megkérdeztem mi ez a hangszer, és mondta, hogy koboz.”

Bakos Árpád csütörtök este kobozzal kísérte magát, Tóth Szilárd pedig török lanton játszott.

 

népzene
Bakos Árpád
VM4K

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.