Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kortárs népzenei est a VM4K-ban

2018.06.22
07:14
2018.06.22
16:49
Forrás
Pannon RTV
Kortárs népzenei estet tartott csütörtökön Szabadkán a VM4K-ban Bakos Árpád és vendége, Tóth Szilárd János. Bár zenéjük a múltban gyökerező alapokra épül, mégis élő és eleven muzsika ez ma is.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A VM4K-ban bemutatkozott kettős egy öttagú formáció, a Bakos Árpád és barátai része. Amellett, hogy a hagyományok megtartására törekszenek, saját egyéniségüket, tudásukat és gyökereiket is beleszövik a zenéjükbe. Bakos Árpád, zenész: „Itt most bátrabban lehetett olyan dalokat is betenni, ami visszafogottabb, intimebb, halkabb, lassúbb. Szabadtéren nem lehet ilyen dalokat tenni, mert nem figyelnek. Nekem igazából nagyon hiányzik, hogy ilyet is játsszunk, mert hozzám inkább ezek a dalok állnak közel, úgy egyáltalán, hogyha zenéről beszélünk.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Tóth Szilárd János tíz évvel ezelőtt Bakos Árpádtól tanult kobozon játszani. „Valójában akkor döntöttem el, hogy zenélni akarok, amikor hallottam őt játszani. Nem élőben, hanem egy CD-ről. Akkor hallottam ezt a hangszert, felkeltette az érdeklődésemet, édesanyámtól megkérdeztem mi ez a hangszer, és mondta, hogy koboz.”

Bakos Árpád csütörtök este kobozzal kísérte magát, Tóth Szilárd pedig török lanton játszott.

 

népzene
Bakos Árpád
VM4K

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű