Ugrás a tartalomra

Kórusok fakadtak dalra Csókán

2018.09.23
10:44
2018.09.24
17:23
Forrás
Pannon RTV
A kórustalálkozót a Nemzetközi Borfesztivál keretében szervezték.

Szerbiai és határon túli kórusok találkozójának adott otthont a csókai Kultúrotthon. A rendezvény a III. Nemzetközi Borfesztivál keretein belül valósult meg.

Az esemény elején beszédet mondott Sutus Áron, a Magyar Összefogás-lista jelöltje. A hagyományőrzés és a szülőföldön való érvényesülés fontosságát emelte ki. „Az, hogy itt, Csókán, ahol azt tudjuk mondani, hogy két Bodor Anikó-díjas csoport is van, az már egy jelzés arra vonatkozólag, hogy itt mennyire magas fokon, és mennyire magas szinten ápolják a népi hagyományokat. Ez, hogy ha még a borkultúrával párosul, az mellett, azt gondolom, nem csak a Magyar Összefogás, hanem a helyi politikum is nagyon fontos, hogy mellé álljon.”

Az eseményt a tartományi kormány is támogatta. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Én azt hiszem, hogy azok a hagyományok, amelyeket itt őrzünk, védünk, ápolunk, igen fontosak a magyarságnak, a megmaradásunkhoz, és ez az összefogás, amely szintén fontos, ami létrejött ez a rendezvény körül is, szintén egy nagyon fontos dolog.”

A találkozón, a határon túli vendégek mellett a helyi kórusok is bemutatkoztak. Tóth Rozália, az asszonykórus vezetője, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka: „Szerintem nagyon jó volt, és ezt sűrűbben is kellene csinálni, hogy az emberek találkozzanak, cseréljék egymás dalait, barátkozzunk. Nagyon víg kis rendezvény volt.”

Az esemény főszervezője a helyi Orpheus Egyesület volt.

kórustalálkozó
Nemzetközi Borfesztivál
Csóka
Magyar Összefogás

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.