Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kosztolányi Dezső az új digitális világban

2022.03.29
09:42
Forrás
Pannon RTV
137 éve született Kosztolányi Dezső. A szabadkai származású író, költő, műfordító, kritikus, esszéista és újságíró a Nyugat első nemzedékének tagja volt.

Első verseskötete, a Négy fal között 1907-ben jelent meg. Ismertebb művei még A szegény kisgyermek panaszai, a Kenyér és bor, Nero, a véres költő, az Édes Anna és a Számadás.

A Szabadkai Városi Könyvtárban ma megemlékezést tartanak Kosztolányi Dezső az új digitális világban címmel a 20. századi magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjáról.

Kosztolányi Dezső
Szabadkai Városi Könyvtár
megemlékezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.