Ugrás a tartalomra
A koncert
Pannon RTV / Szkocsovszki László

A Kosztolányi Dezső Színházban koncertezett a Tudósok együttes

2017-11-12
07:56
2017-11-12
16:00
Forrás
Pannon RTV
A szürrealista polihisztor drMáriás és zenekara szombaton Szabadkán koncertezett.

A pimasz és őszinte Tudósok együttes fennállásuk harmincadik évfordulója alkalmából olyan felállásban lépett színpadra, amellyel még nem koncerteztek Szabadkán.

A free jazz, a morbid költészet és a punk-funk-diszkó elemeit is ötvöző Tudósok együttes a Kosztolányi Dezső Színház születésnapi rendezvénysorozatának egyik állomásaként játszott a színházban. Mostani repertoárjukon a nyolcvanas évektől egészen a legújabb albumukig több zeneszámból is válogattak. drMáriás, ének, szaxofon, Tudósok zenekar: „Harminc év alatt változott a felállás, a zenészeknek a kibenléte, ezért nyilván változik a stílus is. Másrészt nem változik, mert ez valahol mindig ugyanaz a nyelvezet, ami a Tudósokat jellemzi. Egy keserédesen vidám, fanyar, groteszk, zsigeri és életörömök után sikoltozó, kálvária, operett.”

Gulyás Levente gitáros három éve játszott először a tudósokkal, de tavaly óta erősíti teljes tagként az együttest. „Ez egy olyan zenekar, ami folyamatosan képes megújulni és új dolgokat csinálni és mindig valami izgalmas dologgal előállni.”

A még teljesebb kultúrélmény érdekében a progresszív zene éllovasainak koncertjét drMáriás képeivel festették alá.

Kosztolanyi Dezső Színház
Tudósok együttes
Szabadka
koncert

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.