Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kosztolányira emlékeztek

2020.11.03
16:22
2020.11.03
17:32
Forrás
Pannon RTV
Kosztolányi Dezső íróra emlékeztek a nevét viselő szabadkai intézmények a Bajai úti temetőben, a Kosztolányi család sírboltjánál.
Pannon RTV

Megjelent a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület vezetősége és ösztöndíjasai, a szabadkai születésű író nevét viselő Tehetséggondozó Gimnázium és a Kosztolányi Dezső Színház küldöttsége, akik egy szavalatot követően elhelyezték a kegyelet virágait.

Pannon RTV

Krmpotity Bacsó Gabriella, elnök, Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület, Szabadka: „Fontosnak tartottuk azt, amikor hat-hét évvel ezelőtt elindítottuk ezt a kezdeményezést, hogy a Kosztolányi nevét viselő intézmények közösen emlékezzenek meg a névadóról. Másrészről pedig egy jeles évforduló van, 135 éve született ebben az évben Kosztolányi, illetve harmincéves a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület.”

Kosztolányi Dezső
Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület
Kosztolányi Dezső Színház
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
emlékezés
sír
Bajai úti temető

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:14

Továbbra is terjed a koronavírus

Magyarországon az előző héten 4704 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 50, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 337-re emelkedett.
08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.