Ugrás a tartalomra

Kovács István Ostrom című filmje a legjobb kisjátékfilm a magyar filmkritikusok szerint

2019.02.01
19:08
2024.03.19
08:44
Forrás
filmhu
Kiosztották pénteken a Magyar Filmkritikusok díját, az előző év legjobbnak ítélt teljesítményeiért. Az Egy nap kapta a B. Nagy Lászlóról elnevezett fődíjat a budapesti díjátadón.

Ragályi Elemér Kossuth-díjas operatőrt életműdíjjal tüntették ki. A zentai rendező, Kovács István Ostrom című filmje pedig a legjobb kisjátékfilm díját kapta. A legjobb dokumentumfilm Zurbó Dorottya Könnyű leckék című alkotása lett. A legjobb forgatókönyv díját Schwechtje Mihály érdemelte ki a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című filmért, de ez az alkotás megkapta a legjobb első filmnek járó elismerést is. Operatőri díjban Máthé Tibor részesült. A legjobb női főszereplő díját Szamosi Zsófia kapta, a legjobb férfi főszereplő Hegedűs D. Géza lett. Reisz Gábor Rossz versek című filmje három díjban is részesült: Monori Lili a legjobb női epizódalakítás díját érdemelte ki, a legjobb férfi epizódalakításért járó elismerést Kovács Zsolt kapta, a legjobb vágásért járó díjjal pedig Tálas Zsófiát tüntették ki. Nemes Jeles László Napszállta című alkotásáért a legjobb látványterv díját kapta Rajk László, míg a tavaly elhunyt Melis Lászlóra a legjobb filmzene kategória győzteseként emlékeztek meg. 

A zentai rendező, Kovács István Ostrom című filmje pedig a legjobb kisjátékfilm díját kapta. A Pannon RTV telefonon keresztül érte utol a rendezőt, aki elmondta, meglepte őket a díjazás. Legközelebb a Magyar Filmakadémia díjon mérettetik meg az alkotást.

Kovács István, filmrendező: „Ettől vált igazán értékessé, hogy szakmabeliektől kaptuk a díjat. A kritika egy fontos része a filmkészítésnek. Minden alkotó kíváncsi arra, hogy a kritikákban hogyan beszélnek a munkájáról. Mindenki örült neki természetesen.”

Kovács István
ostrom
kisjátékfilm
magyar filmkritikusok

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.