Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Apczi Jenő

Közel száz gyerek táncolt az oromi Művelődési Otthonban

2022.11.11
16:07
2022.11.11
18:04
Forrás
Pannon RTV
A község számos településéről érkeztek résztvevők más-más tájegységre jellemző néptánccal.

Míg az elsőt online térben, addig a második Zengő gyermek-néptánctalálkozót már a Művelődési Otthonban tartották meg Oromon. Közel száz gyerek mutatta be az eddig tanultakat.

Teljesen megtelt a Művelődési Otthon fellépőkkel és közönséggel. A község számos településéről érkeztek táncosok, különféle népviseletben, más-más tájegységre jellemző néptánccal. A tótfalusi Virgoncok és az oromhegyesi Fitrinka tánccsoport már több éve közösen próbálnak és lépnek fel. Vajdovics Maja, Fitrinka Néptánccsoport, Oromhegyes: „Hozzászoktunk, az elején nyilvánvalóan nehezebb volt, zökkenőmentesnek nem mondhatnám de örülünk, hogy velük kerültünk egy csoportba.”

A házigazda Zengő Gyermek Néptánccsoport két csoportja állt színpadra. A nagy csapat tíz tagból áll, nyolc lányból és két fiúból, akik heti két alkalommal próbálnak. Most felcsíki táncokkal érkeztek. Balog Áron, Zengő Gyermek Néptánccsoport, Orom: „Egy eléggé kis csoport vagyunk, és mi fiúk is próbáljuk úgy összehozni a táncokat, hogy mi ketten szólózunk a lányok, addig táncolnak a háttérben.”

A rendezvényt a Zengő Nők és Fiatalok Kézműves Egyesülete szervezte. A csoportok számára a találkozó megszervezésével az ismerkedés lehetőségét és a jó szeretnék a szervezők biztosítani. Muhi Zsuzsanna, elnök, Zengő Nők és Fiatalok Kézműves Egyesület, Orom: „A Zengő Néptánccsoport hat éve működik, és úgy gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy mi is tartsunk néptánctalálkozót, úgy ahogy más falvak is tartanak. Szeretnénk ha ez egy kicsit meghonosodna és eljárnának hozzánk a néptánccsoportok és megmutatnák, hogy mit tudnak, ugyanúgy, mint ahogy mi is táncolunk más rendezvényeken.”

A rendezvény Orom Helyi Közössége támogatásával valósult meg.

néptánc
néptánctalálkozó
Muhi Zsuzsanna
Orom

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.