Ugrás a tartalomra

Közel száz gyerek táncolt az oromi Művelődési Otthonban

2022.11.11
16:07
2022.11.11
18:04
Forrás
Pannon RTV
A község számos településéről érkeztek résztvevők más-más tájegységre jellemző néptánccal.

Míg az elsőt online térben, addig a második Zengő gyermek-néptánctalálkozót már a Művelődési Otthonban tartották meg Oromon. Közel száz gyerek mutatta be az eddig tanultakat.

Teljesen megtelt a Művelődési Otthon fellépőkkel és közönséggel. A község számos településéről érkeztek táncosok, különféle népviseletben, más-más tájegységre jellemző néptánccal. A tótfalusi Virgoncok és az oromhegyesi Fitrinka tánccsoport már több éve közösen próbálnak és lépnek fel. Vajdovics Maja, Fitrinka Néptánccsoport, Oromhegyes: „Hozzászoktunk, az elején nyilvánvalóan nehezebb volt, zökkenőmentesnek nem mondhatnám de örülünk, hogy velük kerültünk egy csoportba.”

A házigazda Zengő Gyermek Néptánccsoport két csoportja állt színpadra. A nagy csapat tíz tagból áll, nyolc lányból és két fiúból, akik heti két alkalommal próbálnak. Most felcsíki táncokkal érkeztek. Balog Áron, Zengő Gyermek Néptánccsoport, Orom: „Egy eléggé kis csoport vagyunk, és mi fiúk is próbáljuk úgy összehozni a táncokat, hogy mi ketten szólózunk a lányok, addig táncolnak a háttérben.”

A rendezvényt a Zengő Nők és Fiatalok Kézműves Egyesülete szervezte. A csoportok számára a találkozó megszervezésével az ismerkedés lehetőségét és a jó szeretnék a szervezők biztosítani. Muhi Zsuzsanna, elnök, Zengő Nők és Fiatalok Kézműves Egyesület, Orom: „A Zengő Néptánccsoport hat éve működik, és úgy gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy mi is tartsunk néptánctalálkozót, úgy ahogy más falvak is tartanak. Szeretnénk ha ez egy kicsit meghonosodna és eljárnának hozzánk a néptánccsoportok és megmutatnák, hogy mit tudnak, ugyanúgy, mint ahogy mi is táncolunk más rendezvényeken.”

A rendezvény Orom Helyi Közössége támogatásával valósult meg.

néptánc
néptánctalálkozó
Muhi Zsuzsanna
Orom

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.