Ugrás a tartalomra

Középiskolások Művészeti Vetélkedője Óbecsén

2018.04.27
17:50
2018.04.27
19:29
Forrás
Pannon RTV
Ma délután megkezdődött a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színház nagytermében.

A rendezvényt ötvenegyedik alkalommal szervezték meg. Félezernyi diák közül került ki az a több mint nyolcvan, akik a mai és a holnapi döntőn a zsűri elé állnak.

Másodikként lépett a színpadra az óbecsei Bozsóki Nina. Az elsős gimnazista Szabó T. Anna Elhagy című versét mondta.

Bozsóki Nina, versmondó, Óbecsei Gimnázium: „Megpróbáltam úgy elmondani, ahogy gyakoroltuk. Remélem, nem látszott rajtam, hogy nagyon izgultam, hiszen ez volt az első alkalom, hogy felléptem itt.”

Ma a beszédművészeti vetélkedő résztvevői és az énekelt versek előadói álltak színpadra. Varga Attila hat diákjának szurkolhatott a nézőtérről.

Varga Attila, tanár, Szabadka: „A diákokat mi motiválja? Talán az, hogy ebben az összetört világban találnak olyan értéket, amibe bele lehet kapaszkodni, és amibe belekapaszkodva úgy érzik magukat, hogy van a mobiltelefonokon és mindenféle hazugságon túl egy valós világ.”

A program szünetében nyitották meg a KMV képzőművészeti tárlatát és vetélkedőjét. Oláh Dóra zsűritag szerint az idén különösen sok és kiváló munka érkezett be a pályázatra.

Oláh Dóra, grafikusművész, zsűritag: „Nagyon szélsőséges volt teljes egészében a választék, mert volt például olyan festmény, ami fantasztikus minőségű, és amit meg lehet tanulni, már megtanulta a fiatal, és mellette volt olyan szobor, amin látszott, hogy nem egy tanult munka, hanem teljesen önmagából és szabadon, minden iskolát nélkülözve jött létre.”

Szombaton irodalmi vetélkedővel folytatódik a rendezvény, vasárnap pedig kiosztják a díjakat.

Óbecse
Középiskolások Művészeti Vetélkedője
óbecsei Városi Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű