Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Középiskolások Népművészeti Vetélkedője

2018-04-14
08:28
2018-04-14
16:46
Forrás
Pannon RTV
A Középiskolások Népművészeti Vetélkedőjével tegnap este megkezdődött az 51. Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének rendezvénysorozata.

A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület már 29. alkalommal látta vendégül a vajdasági fiatal népzenészeket, táncosokat és énekeseket. A fiatal népművészek egyetlen versenyjellegű bemutatkozási lehetősége Vajdaságban a Középiskolások Népművészeti Vetélkedője, így az idén is mintegy 60 résztvevő érkezett Temerinbe.

Szabó Zsuzsanna, Temerin: „Mivel a Szólj, síp, szólj-on is mindig felléptem, egész 4 éves koromtól kezdve, ezért nem hagyhattam ki a KNV-t. Kinőttem az általános iskolás vetélkedőkből, és itt kötöttem ki. Tavaly és idén is tánccsoporttal neveztünk be, szólóban még nem. Az idén már gondolkodtam rajta, de végül nem jött össze. Jövőre biztosan jönni fogok szólóban is, ezt megígérhetem.”

A 22 bemutatott produkciót háromtagú zsűri értékelte. 5 első, 4 második és 4 harmadik helyet osztottak ki a versenyzők között.

Resócki Rolland, zsűritag: „Idén is nagyon színvonalas produkciókat láthattunk az előadóktól, mert ugye ők maguk, tehát, ha már ki mernek ide állni, akkor ők már előadók. Onnantól kezdve ők felelősséggel tartoznak a közönség felé, és saját maguk felé is, tehát onnantól kezdve képviselnek valamit, amihez tartaniuk kell magukat.”

A fiatal előadóművészek bemutatkozása azonban nem ért véget, ugyanis a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén már megszülettek a képzőművészeti pályázat eredményei, és pár napon belül nyilvánosak lesznek a műfordítói, valamint a néprajzi pályázat eredményei is.

Oláh Tamás, a KMV szervezőbizottságának társelnöke: „A Zentai Magyar Kamaraszínháznak az épületében kerül megrendezésre a középiskolások szín- és filmművészeti vetélkedője. Idén is kétnapos lesz a rendezvény, ami nagyon fontos. Tehát lesz idő, hogy a szakmai zsűri hosszabban, mélyrehatóbban tudja értékelni a produkciókat, majd pedig folytatódik a döntővel, Óbecsén, a vetélkedő, melyet a gálaműsor fog követni.”

A gálaműsoron bemutatkozhatnak azok a fiatal népművészek is, akik Temerinben első helyezést értek el az énekes, táncos és zenész kategóriákban.

Temerin
Középiskolások Művészeti Vetélkedője

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.