Ugrás a tartalomra

A középkori ember életéről tudhattak meg többet a VM4K-ba látogatók

2021.06.18
11:50
2021.06.18
17:59
Nagy Abonyi Szabolcs, a zentai székhelyű Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület elnöke volt a VM4K Csütörtök esték – másképp elnevezésű rendezvénysorozatának tegnap esti vendége.

Nagy Abonyi Szabolccsal Baráth Gábor Gergely történész beszélgetett a középkorral kapcsolatos sztereotípiákról, a hagyományok jelentőségéről, illetve az egyesület színes történelmi-pedagógiai tevékenységéről. A 16 éve működő egyesület tagjai különféle rendezvényeken, fesztiválokon, táborokban igyekeznek hitelesen, korabeli ruhákba bújva bemutatni a magyar középkort, valamint korabeli vérteket, fegyvereket és egyéb eszközöket használva.

Nagy Abonyi Szabolcs, elnök, Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület: „Igyekszünk ezt egy történetbe belerakni, és úgy mutatjuk be, hogy a középkori ember, hogy is vívott, hogy is öltözködött, hogy is működött a középkorban. Majd amikor kicsit jobban bővült a tábor is, úgy már a tábori életet is be tudjuk mutatni. A sátrak szabásától kezdve a tábori élet hogyan működött, az egyszerű középkori ember hogyan étkezett, hogyan oldotta meg a mindennapi életét.”

VM4K
VM4K Csütörtök esték – másképp
Nagy Abonyi Szabolcs
Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.