Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Közös énekléssel és tánccal erősítették a magyarság összetartozását

2023.06.02
14:13
2023.06.02
14:18
Forrás
Pannon RTV
A kevi Móra István Művelődési Egyesület is csatlakozott ahhoz a Kárpát-medencei programhoz, amelyet a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából hirdettek meg.

A Kézfogás elnevezésű program lényege, hogy mindenhol ugyanazon táncot tanulják be a fiatalok és azt videó formájában feltöltik a kezfogas.eu oldalra. Az eseményre 523-an regisztráltak szerte a Kárpát-medencéből. Mindemellett a kevi Önkéntes Tűzoltók pedig édességgel kedveskedtek a résztvevőknek.

Kevi
Móra István Művelődési Egyesület
Nemzeti Összetartozás Napja

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.