Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Közösen koncertezett Óbecsén a Fokos és a Tokos

2019-06-08
11:01
2019-06-08
18:05
Forrás
Pannon RTV
Pénteken este közös koncertet adott az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a helyi Fokos és a kolozsvári Tokos zenekar. Az óbecsei már a harmadik közös fellépésük volt.

Fergeteges hangulatú közös koncertet adott pénteken este Óbecsén a helyi Fokos és a kolozsvári Tokos zenekar. A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör telt házzal fogadta a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny legutóbbi döntőseit.

Drappos Zoltán, Óbecse: „Én imádom a táncházi zenét. Fiatal koromban a rock, a pszichedelikus zene hatott rám, most, ahogy korosodom, a táncházi zene, a nemzeti, népi zene az, ami megfog.”

Kiss Igor, Óbecse: „Ez egy nemzeti ünnep ma Óbecsén, hogy két ilyen együttes egyszerre lép színpadra és láthatjuk, hallhatjuk őket. Nagy megtiszteltetés ez valamennyiünk számára itt Óbecsén.”

A két zenekar barátsága a Fölszállott a páva versenynek köszönhető, és már a legutóbbi döntő előtt is jól ismerték egymást a korábbi szériákból.

Szerda Balázs, Fokos zenekar, Óbecse: „Nagyon jól megértettük egymást elsősorban emberként, ugyanis ha valaki jó ember, csak azután lehet jó zenész a mi szemünkben, és ők is ugyanígy gondolják ezt, és ezért tudtunk ilyen barátságot kialakítani.”

Az óbecseit egy kolozsvári és egy budapesti fellépés előzte meg. A közös repertoárral a teljes Kárpát-medence népzenei világát lefedi a két zenekar.

Vajas Albert, Tokos zenekar, Kolozsvár: „Reméljük, hogy ennek szép folytatása lesz, ugyanis az eddigi koncertek mind hatalmas sikerek voltak és nagyon jól éreztük magunkat.”

A koncert után a két zenekar táncházat is tartott.

 

Fokos zenekar
Tokos zenekar
Óbecse

Most

14:31

Mezőgazdasági kiállítás Módoson

Mezőgazdasági kiállítást rendeznek a Szécsány községi Módoson. A rendezvényt szeptember 29-én tartják és mintegy 80 agráriumban dolgozó termelőt, családi vállalkozót, valamint céget várnak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.