Ugrás a tartalomra

Közösen koncertezett Óbecsén a Fokos és a Tokos

2019.06.08
11:01
2019.06.08
18:05
Forrás
Pannon RTV
Pénteken este közös koncertet adott az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a helyi Fokos és a kolozsvári Tokos zenekar. Az óbecsei már a harmadik közös fellépésük volt.

Fergeteges hangulatú közös koncertet adott pénteken este Óbecsén a helyi Fokos és a kolozsvári Tokos zenekar. A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör telt házzal fogadta a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptánc tehetségkutató verseny legutóbbi döntőseit.

Drappos Zoltán, Óbecse: „Én imádom a táncházi zenét. Fiatal koromban a rock, a pszichedelikus zene hatott rám, most, ahogy korosodom, a táncházi zene, a nemzeti, népi zene az, ami megfog.”

Kiss Igor, Óbecse: „Ez egy nemzeti ünnep ma Óbecsén, hogy két ilyen együttes egyszerre lép színpadra és láthatjuk, hallhatjuk őket. Nagy megtiszteltetés ez valamennyiünk számára itt Óbecsén.”

A két zenekar barátsága a Fölszállott a páva versenynek köszönhető, és már a legutóbbi döntő előtt is jól ismerték egymást a korábbi szériákból.

Szerda Balázs, Fokos zenekar, Óbecse: „Nagyon jól megértettük egymást elsősorban emberként, ugyanis ha valaki jó ember, csak azután lehet jó zenész a mi szemünkben, és ők is ugyanígy gondolják ezt, és ezért tudtunk ilyen barátságot kialakítani.”

Az óbecseit egy kolozsvári és egy budapesti fellépés előzte meg. A közös repertoárral a teljes Kárpát-medence népzenei világát lefedi a két zenekar.

Vajas Albert, Tokos zenekar, Kolozsvár: „Reméljük, hogy ennek szép folytatása lesz, ugyanis az eddigi koncertek mind hatalmas sikerek voltak és nagyon jól éreztük magunkat.”

A koncert után a két zenekar táncházat is tartott.

 

Fokos zenekar
Tokos zenekar
Óbecse

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.