Ugrás a tartalomra

Kreatív műhelymunkára invitálták a gyerekeket

2019.01.26
14:14
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
A fragmentumok komponálása címmel tartottak kreatív műhelymunkát ma délelőtt a szabadkai Kortárs Galériában, a Nikola Marković Ismétlődő matricák című kiállítás kísérő programjaként.

Tizenhét gyerek vett részt szombat délelőtt a Kortárs Galéria tematikus foglalkozásán, amely egy rövid tárlatvezetéssel indult. 

David Kovač nagyon szeret rajzolni: „Azért, mert szépen sikerül, amikor kiszínezem, és mert anya és apa is szeret rajzolni, és szépen rajzolok - legalább is így gondolom.”

A gyerekek Nikola Marković Kilencedik nap című alkotásai által ihletett festményeket készítettek. A festő képein a geometria formák és a sötét színek dominálnak, ezért én is hasonlóval próbálkoztam - mondta Radakov Amina: „Az én rajzomon egy kört vettem alapul, amit négybe osztottam, és mintákkal díszítettem. Rá pedig különböző geometriai alakzatok, háromszöget, négyzeteket és téglalapot rajzolok.”

Katarina Borčić elmondta, nagyon érdekesnek tartja a kiállítást, hiszen nem szokványos: „Most geometriai alakzatokat rajzolok és piros és kék színt használok hozzá.”

Az Ismétlődő matricák kiállítás tizenhárom sorozatot foglal magába, amelyek kiinduló pontja egy már meglévő alkotás vagy anyag, amelyet az alkotófolyamat során újra értelmez a művész - mondta Jasmina Jovančić Vidaković, a Kortárs Galéria kurátora: „Tehát adaptáltuk ezeket a lépéseket és megpróbáljuk létrehozni a saját verziónkat egy hasonló eljárással, mint ahogy azt a művész csinálta. A cél az, hogy elérhető módon a gyerekekhez közelebb hozzuk ennek a kiállításnak a tartalmát, és hogy egy kicsit többet megtudjanak a művészi folyamatról.”

A kreatív műhely ingyenes volt, hiszen a szervezők minél több gyerekkel szerették volna megismertetni az alkotói folyamat szépségeit.

Szabadka
Kortárs Galéria
műhelymunka
fragmentumok komponálása
tárlatvezetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.