Ugrás a tartalomra

Kubai hőség az idei Etnofesten

2019.06.22
13:00
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Kortárs európai világzenei koncerteket hallhatnak az érdeklődők Szabadkán és Palicson.

Spanyolországból, Franciaországból és Chiléből is érkeztek fellépők az idei Etnofestre. Kábulatba ejtették a közönséget a palicsi Vigadó nagy teraszán. Horvát Barbara a fesztivál lelkes rajongója. Állítása szerint évről-évre magával ragadja a jó hangulat, hisz ritkán van alkalma minőséges, autentikus zenét hallgatni élőben.

Az idei fesztivál különlegessége a kortárs európai trubadúrok részvétele a rendezvényen. Brasnyó Antal vajdasági zenész először játszik együtt az együttessel. „Fogalmam sincs, hogy milyen repertoárt fogunk játszani. Akkor őszinte a világzenei vonal, ha improvizáción alapul és nem csinálunk előre begyakorolt számokat” - vallja a zenész.

A zárónapon kötetlen hangulatú zenei piknikre invitálják a zenekedvelőket. Dejan Vujinović, művészi igazgató, Etnofest: „Tizenhat éve építjük ezt a fesztivált. Minden évben új kihívásokkal találkozunk és új zenei formákat szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek. Amikor indultunk, álmodni sem mertük, hogy eddig eljut a fesztivál.”

A rendezvény az előző évekhez hasonlóan idén is ingyenesen látogatható, a szervezők azonban remélik, hogy az emberek önkéntes adományokkal hozzájárulnak a fesztivál sikeréhez.

Etnofest
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű