Ugrás a tartalomra

Külföld felé kacsingat a Contra Bayando

2022.01.28
18:19
2022.01.28
21:41
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági zenészektől volt hangos az egyik budapesti szórakozóhely. A Magyarság Háza szervezésében koncertet adott a Contra Bayando.

A szabadkai együttes fellépésének helyszínt adó étteremben tökéletesen sikerült megteremteni az általuk játszott zenei műfajok hangulatát. A zenekarnak ez volt a második közös projektje a Magyarság Házával.

A járványhelyzet ellenére a Contra Bayando tavaly többször is fellépett Magyarországon. Idén viszont már több külföldi szereplés is kilátásban van.

Sánta Zoltán, dobos, Contra Bayando: „Mindenféleképpen kacsingatunk kifelé is, és nyilván nem csak Vajdaságban szeretnénk mozgolódni. Dehát ott nyilvánvalóan nagyon szívesen koncertezünk, és hát ott is vannak már kilátásban, illetve szervezés alatt. Úgyhogy reméljük, hogy egy picit mozgalmasabb és sikeresebb lesz majd ez az év, mint az elmúlt kettő.”

A zenekar tagjai szerint zenéjükben keveredik a század eleji jazz, gypsy swing, tangó, rumba és még néhány műfaj. De vajon miért pont ezeket a zsánereket választották?

Szűcs Dávid, nagybőgős, Contra Bayando: „Mivel mindhárman valahol más és más zenei stílusokban mozgunk, ugye komoly zenéről beszélünk itt és a könnyű zenéről, és akkor úgy voltunk vele, hogy akkor csináljunk már egy valamit, ahol mindhárom zenei elem, ugye a szórakoztató, a könnyű zene és a komoly zene is megtalálható, és valahol innen alakult ki ez, hogy játszunk ilyen sanzon-szerű dolgokat, egy kis swinges, bossa novas dolgot.

A fiúk remélik, hogy idén még sok koncertet adhatnak minél több helyszínen.

Contra Bayando
magyarság háza
Sánta Zoltán
dobos
Szűcs Dávid
nagybőgős
Budapest
Magyarország
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 16:22

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű