Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Külföld felé kacsingat a Contra Bayando

2022.01.28
18:19
2022.01.28
21:41
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági zenészektől volt hangos az egyik budapesti szórakozóhely. A Magyarság Háza szervezésében koncertet adott a Contra Bayando.
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A szabadkai együttes fellépésének helyszínt adó étteremben tökéletesen sikerült megteremteni az általuk játszott zenei műfajok hangulatát. A zenekarnak ez volt a második közös projektje a Magyarság Házával.

A járványhelyzet ellenére a Contra Bayando tavaly többször is fellépett Magyarországon. Idén viszont már több külföldi szereplés is kilátásban van.

Sánta Zoltán, dobos, Contra Bayando: „Mindenféleképpen kacsingatunk kifelé is, és nyilván nem csak Vajdaságban szeretnénk mozgolódni. Dehát ott nyilvánvalóan nagyon szívesen koncertezünk, és hát ott is vannak már kilátásban, illetve szervezés alatt. Úgyhogy reméljük, hogy egy picit mozgalmasabb és sikeresebb lesz majd ez az év, mint az elmúlt kettő.”

A zenekar tagjai szerint zenéjükben keveredik a század eleji jazz, gypsy swing, tangó, rumba és még néhány műfaj. De vajon miért pont ezeket a zsánereket választották?

Szűcs Dávid, nagybőgős, Contra Bayando: „Mivel mindhárman valahol más és más zenei stílusokban mozgunk, ugye komoly zenéről beszélünk itt és a könnyű zenéről, és akkor úgy voltunk vele, hogy akkor csináljunk már egy valamit, ahol mindhárom zenei elem, ugye a szórakoztató, a könnyű zene és a komoly zene is megtalálható, és valahol innen alakult ki ez, hogy játszunk ilyen sanzon-szerű dolgokat, egy kis swinges, bossa novas dolgot.

A fiúk remélik, hogy idén még sok koncertet adhatnak minél több helyszínen.

Contra Bayando
magyarság háza
Sánta Zoltán
dobos
Szűcs Dávid
nagybőgős
Budapest
Magyarország
koncert

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű