Ugrás a tartalomra

Külföldön is híres a tavankúti Gyümölcsfesztivál

2019.09.28
18:33
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Kilencedik alkalommal rendezték meg szombaton a tavankúti Gyümölcsfesztivált, melynek a Balažević Etnotanya adott otthont.

A hagyományos szüreti napokhoz hasonlóan a tavankútiak is szerették volna bemutatni a gyümölcsterményt, elsősorban az almát.

A gyümölcsök mellett az autentikus kézműves tárgyakat, köztük a szalmaképeket is kiállították, melyekről Tavankút méltán híres.

Ivica Dulić a Matija Gubec Horvát Művelődési Egyesület titkára elmondta, a rendezvény olyannyira kinőtte már magát, hogy nem csak Szerbiából, hanem Magyarországról és Horvátországból érkeztek látogatók: „Úgy gondoltuk, hogy jó lenne, ha bemutatnánk ezt ily módon, gazdasági, kulturális tekintetben, és hogy tágabb értelemben is bemutassuk, hogy látható legyen. Amikor elkezdtük kilenc évvel ezelőtt, eléggé visszafogott volt és kevesen is látogattak ki. Ma pedig már 9-ik alkalommal szerveztük meg és elégedettek vagyunk, nagyon sok kiállítónk van, továbbá a gyümölcstermesztők és a szuvenírek mellett a hagyományos gasztronómiát is beemeltük a rendezvénybe.”

gyümölcsfesztivál
Tavankút
szalmakép
Matija Gubec Horvát Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.