Ugrás a tartalomra

A kulisszák mögé is belestünk...

2019.08.24
13:05
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Az Interetno fesztivál második napján bemutatták nyitótáncaikat a távoli országból érkezett csoportok. Bolívia, Kolumbia, Malajzia és Oroszország is Szabadka főterén ropta.

A legkisebbek is jól érezik magukat az Interetno fesztiválon. Az aranykapu játszóházban a természetes anyagból készült népi játékok mellett jól megfér a csillámporos tetováló műhely is. Valami csillog Husnjak Marin karján:
„-Mi ez itt a kezeden?
-Delfin.
-Te választottad?
-Igen.

A fesztivál második napjának csúcspontja a bemutatkozó országok táncpanorámája volt. A vendégcsoportok nemcsak a színpadon, de a színpad mögött is táncra perdültek. Színpompás viseletekben készültek a fellépésre.

A bolíviaiak is autentikus néptánccsokorral készültek. Raissa Toricco, táncos, Bolívia: „Bolívia egész területére jellemző néptáncot hoztunk, de leginkább három tartományra kiterjedő tánc ez, ez áll hozzánk legközelebb. Ebből a három tartományból az északi, a déli és a keleti táncokkal reprezentáljuk országunkat.”

A fesztivál táncpanorámával folytatódik tipikus orosz zenével, virtuóz koreográfiával, és Malajzia dobos színházával.

interetno
fesztivál
Bolívia
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.