Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Különböző korok egyházi énekeit hallhatta a szabadkai közönség

2018-09-13
20:53
2018-09-14
16:26
Forrás
Pannon RTV
Gregorián, reneszánsz és barokk énekek is felcsendültek csütörtök este a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus fellépésén a Szent-Teréz Székesegyházban.

Ismert énekeket adott elő a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus csütörtök este Szabadkán. A Szent Teréz-székesegyházban megtartott hangversenyen azt a repertoárt hallhatta a nagyérdemű, amellyel a kórus az 53. Mokranjac-napokon is bemutatkozik majd Negotinban.

Az egyházi zene kedvelőivel telt meg csütörtök este a szabadkai Szent Teréz-székesegyház. Fiatalok és idősek egyaránt élvezték a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus koncertjét. A közönség soraiban akadtak olyanok is, akik rendszeresen járnak hasonló hangversenyekre.

Slavica Mirodanović: „A katolikus, a pravoszláv és a zsidó koncertekre is járok. A hagyományőrző napokon is voltunk és Palicsra is elmegyünk, ha van valami. Szeretek koncertekre járni.”

A kamarakórus 16 művel készült a közönségnek. Egyebek mellett gregorián, reneszánsz, barokk és klasszikus énekek is felcsendültek. Az esemény érdekessége, hogy az énekkar ugyanezzel a repertoárral lép fel Negotinban, a régió egyik legelismertebb zenei fesztiválján. Először mégis a szabadkai közönségnek szerették volna bemutatni a műveket.

Miroslav Stantić, karmester, Collegium Musicum Catholicum, Szabadka: „Természetesen nagyon fontos, hogy az állandó közönségünknek is bemutassuk azt a programot, amivel részt veszünk a Mokranjac-napokon. Ezért is döntöttünk úgy, hogy tartunk egy koncertet mielőtt elutazunk a fesztiválra.”

A Collegium Musicum Catholicum első alkalommal vendégeskedik majd vasárnap az 53. Mokranjac-napokon.

Collegium Musicum Catholicum
Szent-Teréz Székesegyház
Szabadka

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.