Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Különböző korok egyházi énekeit hallhatta a szabadkai közönség

2018-09-13
20:53
2018-09-14
16:26
Forrás
Pannon RTV
Gregorián, reneszánsz és barokk énekek is felcsendültek csütörtök este a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus fellépésén a Szent-Teréz Székesegyházban.

Ismert énekeket adott elő a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus csütörtök este Szabadkán. A Szent Teréz-székesegyházban megtartott hangversenyen azt a repertoárt hallhatta a nagyérdemű, amellyel a kórus az 53. Mokranjac-napokon is bemutatkozik majd Negotinban.

Az egyházi zene kedvelőivel telt meg csütörtök este a szabadkai Szent Teréz-székesegyház. Fiatalok és idősek egyaránt élvezték a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus koncertjét. A közönség soraiban akadtak olyanok is, akik rendszeresen járnak hasonló hangversenyekre.

Slavica Mirodanović: „A katolikus, a pravoszláv és a zsidó koncertekre is járok. A hagyományőrző napokon is voltunk és Palicsra is elmegyünk, ha van valami. Szeretek koncertekre járni.”

A kamarakórus 16 művel készült a közönségnek. Egyebek mellett gregorián, reneszánsz, barokk és klasszikus énekek is felcsendültek. Az esemény érdekessége, hogy az énekkar ugyanezzel a repertoárral lép fel Negotinban, a régió egyik legelismertebb zenei fesztiválján. Először mégis a szabadkai közönségnek szerették volna bemutatni a műveket.

Miroslav Stantić, karmester, Collegium Musicum Catholicum, Szabadka: „Természetesen nagyon fontos, hogy az állandó közönségünknek is bemutassuk azt a programot, amivel részt veszünk a Mokranjac-napokon. Ezért is döntöttünk úgy, hogy tartunk egy koncertet mielőtt elutazunk a fesztiválra.”

A Collegium Musicum Catholicum első alkalommal vendégeskedik majd vasárnap az 53. Mokranjac-napokon.

Collegium Musicum Catholicum
Szent-Teréz Székesegyház
Szabadka

Most

17:55, Frissítve: 20:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.