Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Különböző korok egyházi énekeit hallhatta a szabadkai közönség

2018-09-13
20:53
2018-09-14
16:26
Forrás
Pannon RTV
Gregorián, reneszánsz és barokk énekek is felcsendültek csütörtök este a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus fellépésén a Szent-Teréz Székesegyházban.

Ismert énekeket adott elő a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus csütörtök este Szabadkán. A Szent Teréz-székesegyházban megtartott hangversenyen azt a repertoárt hallhatta a nagyérdemű, amellyel a kórus az 53. Mokranjac-napokon is bemutatkozik majd Negotinban.

Az egyházi zene kedvelőivel telt meg csütörtök este a szabadkai Szent Teréz-székesegyház. Fiatalok és idősek egyaránt élvezték a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus koncertjét. A közönség soraiban akadtak olyanok is, akik rendszeresen járnak hasonló hangversenyekre.

Slavica Mirodanović: „A katolikus, a pravoszláv és a zsidó koncertekre is járok. A hagyományőrző napokon is voltunk és Palicsra is elmegyünk, ha van valami. Szeretek koncertekre járni.”

A kamarakórus 16 művel készült a közönségnek. Egyebek mellett gregorián, reneszánsz, barokk és klasszikus énekek is felcsendültek. Az esemény érdekessége, hogy az énekkar ugyanezzel a repertoárral lép fel Negotinban, a régió egyik legelismertebb zenei fesztiválján. Először mégis a szabadkai közönségnek szerették volna bemutatni a műveket.

Miroslav Stantić, karmester, Collegium Musicum Catholicum, Szabadka: „Természetesen nagyon fontos, hogy az állandó közönségünknek is bemutassuk azt a programot, amivel részt veszünk a Mokranjac-napokon. Ezért is döntöttünk úgy, hogy tartunk egy koncertet mielőtt elutazunk a fesztiválra.”

A Collegium Musicum Catholicum első alkalommal vendégeskedik majd vasárnap az 53. Mokranjac-napokon.

Collegium Musicum Catholicum
Szent-Teréz Székesegyház
Szabadka

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.