Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Különböző korok egyházi énekeit hallhatta a szabadkai közönség

2018-09-13
20:53
2018-09-14
16:26
Forrás
Pannon RTV
Gregorián, reneszánsz és barokk énekek is felcsendültek csütörtök este a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus fellépésén a Szent-Teréz Székesegyházban.

Ismert énekeket adott elő a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus csütörtök este Szabadkán. A Szent Teréz-székesegyházban megtartott hangversenyen azt a repertoárt hallhatta a nagyérdemű, amellyel a kórus az 53. Mokranjac-napokon is bemutatkozik majd Negotinban.

Az egyházi zene kedvelőivel telt meg csütörtök este a szabadkai Szent Teréz-székesegyház. Fiatalok és idősek egyaránt élvezték a Collegium Musicum Catholicum kamarakórus koncertjét. A közönség soraiban akadtak olyanok is, akik rendszeresen járnak hasonló hangversenyekre.

Slavica Mirodanović: „A katolikus, a pravoszláv és a zsidó koncertekre is járok. A hagyományőrző napokon is voltunk és Palicsra is elmegyünk, ha van valami. Szeretek koncertekre járni.”

A kamarakórus 16 művel készült a közönségnek. Egyebek mellett gregorián, reneszánsz, barokk és klasszikus énekek is felcsendültek. Az esemény érdekessége, hogy az énekkar ugyanezzel a repertoárral lép fel Negotinban, a régió egyik legelismertebb zenei fesztiválján. Először mégis a szabadkai közönségnek szerették volna bemutatni a műveket.

Miroslav Stantić, karmester, Collegium Musicum Catholicum, Szabadka: „Természetesen nagyon fontos, hogy az állandó közönségünknek is bemutassuk azt a programot, amivel részt veszünk a Mokranjac-napokon. Ezért is döntöttünk úgy, hogy tartunk egy koncertet mielőtt elutazunk a fesztiválra.”

A Collegium Musicum Catholicum első alkalommal vendégeskedik majd vasárnap az 53. Mokranjac-napokon.

Collegium Musicum Catholicum
Szent-Teréz Székesegyház
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:14, Frissítve: 10:23

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.