Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Különbözőségekben a hasonlatosság

2019-11-12
13:58
2019-11-12
16:13
Forrás
Pannon RTV
Szexualitás, vallás, identitás. 10 napon át a nyelvi és etnikai kisebbségeké lesz a főszerep az Újvidéki Színházban.

7 ország 10 előadását láthatja a közönség a 3. alkalommal megrendezett Synergy WTF kisebbségi színházak fesztiválján. Mások mellett magyarországi, iráni, németországi és olaszországi társulatok lépnek fel. Az esemény november 18-tól 28-ig tart. Minden előadást kerekasztal-beszélgetés követ. Az előadásokat magyar, szerb és angol nyelven feliratozva láthatja a közönség. A belépő ára előadásonként 400 dinár, de bérlet vásárlására is lehetőség van. Bővebb információ a www.uvszinhaz.com oldalon. Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója: „Olyan színházak is vannak, amely színházak ugyan nem tartoznak szűken valamilyen etnikai vagy nyelvi kisebbségi körhöz. Viszont a témájuk, a darabjuk, a problematikájuk, amelyet feldolgoznak a vendégszereplésük során az besorolható, kisebbségi problematikába, vagy valamiféle diszkriminált társadalmi csoport problematikának a tárgyalására. ”

Synergy WTF
Újvidéki Színház
kisebbségi színház
fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.