Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Különbözőségekben a hasonlatosság

2019-11-12
13:58
2019-11-12
16:13
Forrás
Pannon RTV
Szexualitás, vallás, identitás. 10 napon át a nyelvi és etnikai kisebbségeké lesz a főszerep az Újvidéki Színházban.

7 ország 10 előadását láthatja a közönség a 3. alkalommal megrendezett Synergy WTF kisebbségi színházak fesztiválján. Mások mellett magyarországi, iráni, németországi és olaszországi társulatok lépnek fel. Az esemény november 18-tól 28-ig tart. Minden előadást kerekasztal-beszélgetés követ. Az előadásokat magyar, szerb és angol nyelven feliratozva láthatja a közönség. A belépő ára előadásonként 400 dinár, de bérlet vásárlására is lehetőség van. Bővebb információ a www.uvszinhaz.com oldalon. Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója: „Olyan színházak is vannak, amely színházak ugyan nem tartoznak szűken valamilyen etnikai vagy nyelvi kisebbségi körhöz. Viszont a témájuk, a darabjuk, a problematikájuk, amelyet feldolgoznak a vendégszereplésük során az besorolható, kisebbségi problematikába, vagy valamiféle diszkriminált társadalmi csoport problematikának a tárgyalására. ”

Synergy WTF
Újvidéki Színház
kisebbségi színház
fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:02, Frissítve: 19:31

Sok a migráns a határ menti településeken

Szerbiában nincsenek karanténban a migránsok. Egyre többen torlódnak fel a szerb-magyar határszakaszon, elsősorban Észak-Bácskában. Egyre többször kerülnek egymással is összetűzésbe.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.