Ugrás a tartalomra

Különleges folyóiratokkal bővült a magyarkanizsai könyvtár gyűjteménye

2023.03.06
16:49
2023.03.06
17:11
Forrás
Pannon RTV
Különleges folyóiratokkal bővült a helyismereti gyűjteménye a magyarkanizsai József Attila Könyvtárnak. Az intézményben emellett színes programok is várják az érdeklődőket március és április folyamán egyaránt.

A magyarkanizsai könyvtár előcsarnokában jelenleg is megtekinthető a Szabálytalan léptekkel - Petőfi nyomában című kiállítás. Emellett április elején idén is megszervezik a hagyományos szavalóversenyt a könyvtárban.

Vörös Anna, könyvtáros, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „A költészet napjára szoktuk meghirdetni a községi szavalóversenyünket, ami nyilván, hogy Petőfi jegyében zajlik majd, sosem sikerült április 11-re tenni a szavalóversenyt, de közel hozzá találtunk egy dátumot, és már meghirdettük a község iskoláinak. Reméljük, hogy olyan szép számban, mint korábban, ismét jelentkezni fognak a felhívásunkra.”

A Horgos és vidéke nevű folyóirat 1942 és 1943-ban megjelent lapszámait tudták beszerezni az Országos Széchényi Könyvtárból. A magyarkanizsai intézménybe ezeknek a fénymásolatai kerültek.

Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Ez közel 400 oldalt jelent. Ahogy említettem is, egy kedves horgosi polgár hívta fel rá a figyelmünket. Kérném a horgosi és a kanizsai polgárokat is, ugyanis több mint 10 évfolyam jelent meg ebből az újságból, és ráakad a pincében vagy esetleg a padláson az 1942-t megelőző lapszámokra, és kölcsön tudja adni egy fénymásolás erejéig, akkor ezt követően az eredeti példányt természetesen visszaadjuk.”

Március 16-án Bogdán József legújabb verseskötete, március 30-án pedig a több szerző által készült Fénnyel írt Kanizsa című könyv bemutatójára kerül majd sor a könyvtárban.

Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár
folyóirat

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.