Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Különleges kiállítás nyílt a Zentai Városi Múzeumban

2019-03-12
09:29
2019-03-12
16:48
Forrás
Pannon RTV
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium végzős képzőművészeti tagozatának érettségi munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. Minden diák saját legsikeresebb munkáját tárta a nagyközönség elé.

A kiállított munkák között különféle képzőművészeti technikával készült művek, fotók, tárgyi alkotások és performanszok is vannak. Varga Nikoletta, végzős tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Nagyon szeretem a tervezőgrafikát, szeretek könyveket tervezni vagy plakátokat, ás azon belül is a minimalizmus, amiben legjobban megtaláltam magam.”

A négy év alatt rengeteg olyan egyéni alkotási módszert sajátíthattak el a diákok, amelyeket később, felsőfokú tanulmányaik alatt hasznosíthatnak. Törteli Réka, végzős tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Negyedikben kezdünk el konceptuálisabb dolgokkal foglalkozni, más kaliberű munkákkal kilépni a klasszikus képzőművészeti formákból, és szerintem ott teljesedhetünk ki igazán.”

A kiállítás, amellett, hogy a legjobban sikerült munkákat tárja a nagyközönség elé, szakmai fejlődésüket is szimbolizálja. Gubik Korina, szaktanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Ők már lassan kilépnek ebből az iskolából, és én 19 éves korukban még nem beszélnék egy kifejlett stílusról, de a szenzibilitás mindenkinek megvan, és sokan nagyon komolyan készülnek a felvételikre.”

Immár nyolcadik alkalommal szervezik meg a hagyományos kiállítást. Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Szinte az elmúlt évek folyamán készülnek erre az utolsó, negyedik osztályos érettségi kiállításukra. Ez most nekik egy önálló kiállítás, nem a többi osztállyal évzáró kiállítás, és itt mindannyian sokkal több munkát tudnak bemutatni.”

A tárlatot március 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Zentai Városi Múzeumban.

Zenta
Zentai Városi Múzeum
Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű