Ugrás a tartalomra

Különleges kiállítás nyílt a Zentai Városi Múzeumban

2019.03.12
09:29
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium végzős képzőművészeti tagozatának érettségi munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. Minden diák saját legsikeresebb munkáját tárta a nagyközönség elé.

A kiállított munkák között különféle képzőművészeti technikával készült művek, fotók, tárgyi alkotások és performanszok is vannak. Varga Nikoletta, végzős tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Nagyon szeretem a tervezőgrafikát, szeretek könyveket tervezni vagy plakátokat, ás azon belül is a minimalizmus, amiben legjobban megtaláltam magam.”

A négy év alatt rengeteg olyan egyéni alkotási módszert sajátíthattak el a diákok, amelyeket később, felsőfokú tanulmányaik alatt hasznosíthatnak. Törteli Réka, végzős tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Negyedikben kezdünk el konceptuálisabb dolgokkal foglalkozni, más kaliberű munkákkal kilépni a klasszikus képzőművészeti formákból, és szerintem ott teljesedhetünk ki igazán.”

A kiállítás, amellett, hogy a legjobban sikerült munkákat tárja a nagyközönség elé, szakmai fejlődésüket is szimbolizálja. Gubik Korina, szaktanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Ők már lassan kilépnek ebből az iskolából, és én 19 éves korukban még nem beszélnék egy kifejlett stílusról, de a szenzibilitás mindenkinek megvan, és sokan nagyon komolyan készülnek a felvételikre.”

Immár nyolcadik alkalommal szervezik meg a hagyományos kiállítást. Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Szinte az elmúlt évek folyamán készülnek erre az utolsó, negyedik osztályos érettségi kiállításukra. Ez most nekik egy önálló kiállítás, nem a többi osztállyal évzáró kiállítás, és itt mindannyian sokkal több munkát tudnak bemutatni.”

A tárlatot március 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Zentai Városi Múzeumban.

Zenta
Zentai Városi Múzeum
Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.