Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Különleges kiállítás nyílt a Zentai Városi Múzeumban

2019-03-12
09:29
2019-03-12
16:48
Forrás
Pannon RTV
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium végzős képzőművészeti tagozatának érettségi munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. Minden diák saját legsikeresebb munkáját tárta a nagyközönség elé.

A kiállított munkák között különféle képzőművészeti technikával készült művek, fotók, tárgyi alkotások és performanszok is vannak. Varga Nikoletta, végzős tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Nagyon szeretem a tervezőgrafikát, szeretek könyveket tervezni vagy plakátokat, ás azon belül is a minimalizmus, amiben legjobban megtaláltam magam.”

A négy év alatt rengeteg olyan egyéni alkotási módszert sajátíthattak el a diákok, amelyeket később, felsőfokú tanulmányaik alatt hasznosíthatnak. Törteli Réka, végzős tanuló, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Negyedikben kezdünk el konceptuálisabb dolgokkal foglalkozni, más kaliberű munkákkal kilépni a klasszikus képzőművészeti formákból, és szerintem ott teljesedhetünk ki igazán.”

A kiállítás, amellett, hogy a legjobban sikerült munkákat tárja a nagyközönség elé, szakmai fejlődésüket is szimbolizálja. Gubik Korina, szaktanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Ők már lassan kilépnek ebből az iskolából, és én 19 éves korukban még nem beszélnék egy kifejlett stílusról, de a szenzibilitás mindenkinek megvan, és sokan nagyon komolyan készülnek a felvételikre.”

Immár nyolcadik alkalommal szervezik meg a hagyományos kiállítást. Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Szinte az elmúlt évek folyamán készülnek erre az utolsó, negyedik osztályos érettségi kiállításukra. Ez most nekik egy önálló kiállítás, nem a többi osztállyal évzáró kiállítás, és itt mindannyian sokkal több munkát tudnak bemutatni.”

A tárlatot március 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Zentai Városi Múzeumban.

Zenta
Zentai Városi Múzeum
Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.