Ugrás a tartalomra

Különleges koncertekkel készül a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely

2022.02.23
11:06
2022.02.23
16:26
Forrás
Pannon RTV
Berecz Mihály szóló zongoraestjét hallgathatják meg az érdeklődők szombat este 18 órától a magyarkanizsai Művészetek Házában.

A fiatal tehetséget már korábban is láthatta a magyarkanizsai közönség, most Liszt, Chopin, Bartók és Lutosławski művei csendülnek majd fel. A program a helyi Regionális Kreatív Műhely szervezésében valósul meg.

Az elkövetkező hónapokban több programmal, koncerttel is készülnek a magyarkanizsaiak számára. Március 18-án a BorFolk lemezbemutató koncertjére kerül sor, április másodikán pedig a szegedi Solis Consort együttes lép fel.

Erdélyi Tóth Edit, igazgató, Regionális Kreatív Műhely, Magyarkanizsa: „Május 25-én egy világhírű énekes érkezik Magyarkanizsára, Phil Minton, akire a kortárs zene, a kortárs ének megújítójaként tekintenek. Őt Mezei Szilárd fogja követni brácsán. Ezt követően pedig június 11-én az Ethnokor koncertjét hallgathatják a Regionális Kreatív Műhely próbatermében. Ők 25 év után egy újabb lemezt készítenek, tehát ez egyben egy lemezbemutató koncert is lesz. Az Ethnokorrol tudni kell, hogy népzenén alapuló világhírű zenét játszanak.”

Magyarkanizsa
Művészetek Háza
koncert
zongoraest

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.