Ugrás a tartalomra

Különleges színjátszó találkozó volt Ludason

2019.03.03
18:09
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Farsangi Gyermekszínjátszó Találkozót tartottak Ludason. A helyi színjátszók két új darabot mutattak be. A rendezvényre Noszáról, Bácsgyulafalváról és a felvidéki Alistálról is érkeztek fellépők.

A ludasi óvodások az Aranyszőrű bárány történetével szórakoztatták a közönséget.

A szintén helyi Törpsztárszínház pedig egy különleges produkcióval készült. Kőműves Emese, színjátszó, Ludas: „Teljesen meg vannak keverve, mivel nem egy Hófehérke és hét törpe, hanem hét Hófehérke és egy törpe van. Én is az egyik Hófehérke vagyok. Nagyon kényes Hófehérkéket alakítunk.”

A helyi művelődési házba Noszáról, Bácsgyulafalváról és a felvidéki Alistálról is érkeztek vendégek, akik szintén színes előadásokkal készültek a fellépésre. Csizmadia Éva, színjátszó, Alistál, Szlovákia: „A produkciónknak azt a címet adtuk, hogy Magyarnak lenni. Mi is szórvány magyarságnak számítunk Felvidéken. Fontosnak tartjuk, hogy ha magyar nemzetiségűek vagyunk, akkor magyarok is maradjunk. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen magyarok maradjanak.”

A település életében a színjátszás központi szerepet tölt be, ezért nagy hangsúlyt fektetnek az ifjú tehetségek képzésére. Fontos, hogy a fellépők széles közönség előtt bizonyíthassák tudásukat - mondják a szervezők. Vásárhelyi Teréz, elnök, Ludas Matyi Művelődési Egyesület, Ludas: „A felkészülés egy többhónapos folyamat mindkét csoportnál. Volt már bemutató a Napsugaras őszkor, csak akkor nem látta mindenki. Úgy gondoltuk, hogy egy szélesebb közönségnek is érdemes bemutatni. Most farsang van, ami a kötetlen szórakozás ideje.”

Az egyesület elnöke elmondta, a faluban a színjátszó csoport mellett énekcsoport, néptánccsoport és citeracsoport is működik.

farsang
Ludas
Színjátszó Találkozó

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.