Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Különös fotókiállítás a Raichle-palotában

2018-10-16
12:19
2018-10-16
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál zárórendezvénye hétfőn este a Raichle-palotában volt, ahol fotókiállítás nyílt meg.

A Photo Reflections tárlaton 7. és 8. osztályos általános és első, illetve második osztályos középiskolás tanulók képeit állították ki a Szabadkai Zsidó Hitközség, a Zenith Műhely és a Kortárs Galéria szervezésében.

A műhelyfoglalkozásokon Molnár Edvárd, a Pannon RTV munkatársa adott tanácsokat és útmutatásokat a nebulóknak a fotók elkészítéséhez. A fő téma a megújult szabadkai Zsinagóga egy-egy szegmensének megörökítése volt. Ezen kívül a jelentkező fiataloknak egy szelfit és egy szabadon választott témában kellett pályaművet elkészíteni, melyet az érdeklődők legkésőbb október 27-ig tekinthetnek meg.

Kovács Róbert, titkár, Szabadkai Zsidó Hitközség: „Azt hiszem, hogy egy párját ritkító kiállítás kerekedett belőle. Méltóképpen az utolsó akkordja az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválnak ez a fotó reflexió kiállítás, hogy a gyerekek az utánpótlás az ő új meglátásukat, az új, illetve a régi-új köntösébe visszaállított Zsinagóga belső hogyan is indította meg az ő szemeiket, lelkeiket, szívüket.”

Szabadka
Raichle-palota
fotókiállítás
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Kovács Róbert

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.