Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Különös fotókiállítás a Raichle-palotában

2018-10-16
12:19
2018-10-16
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál zárórendezvénye hétfőn este a Raichle-palotában volt, ahol fotókiállítás nyílt meg.

A Photo Reflections tárlaton 7. és 8. osztályos általános és első, illetve második osztályos középiskolás tanulók képeit állították ki a Szabadkai Zsidó Hitközség, a Zenith Műhely és a Kortárs Galéria szervezésében.

A műhelyfoglalkozásokon Molnár Edvárd, a Pannon RTV munkatársa adott tanácsokat és útmutatásokat a nebulóknak a fotók elkészítéséhez. A fő téma a megújult szabadkai Zsinagóga egy-egy szegmensének megörökítése volt. Ezen kívül a jelentkező fiataloknak egy szelfit és egy szabadon választott témában kellett pályaművet elkészíteni, melyet az érdeklődők legkésőbb október 27-ig tekinthetnek meg.

Kovács Róbert, titkár, Szabadkai Zsidó Hitközség: „Azt hiszem, hogy egy párját ritkító kiállítás kerekedett belőle. Méltóképpen az utolsó akkordja az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválnak ez a fotó reflexió kiállítás, hogy a gyerekek az utánpótlás az ő új meglátásukat, az új, illetve a régi-új köntösébe visszaállított Zsinagóga belső hogyan is indította meg az ő szemeiket, lelkeiket, szívüket.”

Szabadka
Raichle-palota
fotókiállítás
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Kovács Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.