Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr/archívum

Kultúra Szikrái Díjat kapott Klemm József

2020.12.11
13:39
2020.12.11
15:46
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Művelődési Központ idén Klemm Józsefnek, a Vajdasági RTV igazgatóhelyettesének ítélte oda a Kultúra Szikrái Díj multikulturalizmusért és interkulturalizmusért kijáró érmét.

Klemm igazgatójaként hozzájárult ahhoz, hogy tizenhat nyelven sugározzon műsorokat az Újvidéki Rádió. Munkásságával elősegítette, hogy a Szerbiában a sajtó területén a különbségeket előnyként, ne pedig konfliktusforrásként kezeljék - áll a Művelődési Központ méltatásában. 

Klemm József, vezérigazgató-helyettes, Vajdasági RTV, Kultúra Szikrái díjas: „Ami a multikulturalizmust és interkulturalizmust illeti, ezek a szavak eléggé lejáródtak az utóbbi időben nálunk, hiszen senki sem tudja, mi is a pontos tartalmuk. Én azt hiszem, hogy csak az tud multikulturálisan és interkulturálisan gondolkodni, aki először a saját nemzetének az érdekeit vállalja fel, a saját nemzetének a nyelvéért, kultúrájáért és hagyományaiért harcol, megérti, hogy a többi nemzeti kisebbség szintén ugyanezeket a célokat tűzi ki maga elé, és végül akkor úgy határoz, hogy a saját értékeit megmutatja a többieknek, akik vele együtt élnek, és ugyanígy hajlandó megismerni és felvállalni azokat az értékeket, amelyeket más kisebbségi közösségek képviselnek.”

Kultúra Szikrái Díj
Klemm József
Vajdasági Művelődési Központ
Vajdasági RTV

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 13:42

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.