Ugrás a tartalomra

Kulturális fejlesztések Zentán (videó)

2017.02.01
15:42
Új kamarateremmel gazdagodik Zenta, jelentették be az önkormányzat, valamint a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ és a Zentai Magyar Kamaraszínház illetékesei mai sajtótájékoztatójukon
Új kamarateremmel gazdagodik Zenta, jelentették be az önkormányzat, valamint a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ és a Zentai Magyar Kamaraszínház illetékesei mai sajtótájékoztatójukon. A termet, amely a Művelődési Ház kiállítási termében kap majd helyet, a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával alakítják ki. A munkálatokat várhatóan március folyamán kezdik meg, és a tervek szerint akár már június végére elkészülhet az új kamaraterem, amely számos lehetőséget nyithat majd meg a község kulturális életében. A Tisza-parti településen emellett egyéb jelentős kulturális fejlesztéseket is terveznek.



Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Legelőször is az idei év folyamán kerül sor a kamaraterem kialakítására a színházépületünkben, ez egy több mint 90 férőhelyes terem lesz, ami multifunkcionális lesz, tehát tulajdonképpen a kamaraszínházon és a színtársulatokon kívül bábelőadásokra, gyermekelőadásokra is alkalmas lesz, de ugyanígy mozielőadásokra is. Ezzel párhuzamosan most van folyamatban a tervdokumentáció kidolgozása a Kiszsinagóga épületének a felújítására, ahol egy állandó kiállítástermet alakítunk ki, és ugyanígy a Városháza tornya két emeletének a felújítására is, ahol szintén egy állandó kiállítás lesz, a zentai csatával kapcsolatban.”
Kultúra
Zenta
Művelődési Ház
Kiszsinagóga
kamaraterem

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.