Ugrás a tartalomra

Kultúrával hangolódni a nyárra

2022.07.07
16:57
2022.07.08
08:17
Forrás
Pannon RTV
Közéleti és színházi beszélgetések, családi programok, gyermekfoglalkozások, táncház és koncertek. Egyszóval minden, ami kultúra. Elkezdődött a Nyárhangoló Fesztivál Palicson. A rendezvényt most először szervezte meg a VM4K.

A Szabadkai Fúvószenekar és a Crystal Dance Studio bemutatójával kezdődött el a palicsi Nyárhangoló Fesztivál. Dózsai Edina Bácskertesről érkezett a rendezvényre: „A Halott Pénzt azt emlegetjük, úgyhogy lehet, hogy még arra is eljövünk. Úgy konkrétan nincs semmi, majd időközben eldöntjük, hogy hova megyünk.”

Egy jó hangulatú négy nap elé nézünk - mondta Lovas Ildikó a fesztivál kapcsán. A VM4K vezetője kiemelte, sok önkéntes kapcsolódott be a szervezésbe. Az ilyen és ehhez hasonló események pedig a szórakozás mellett a barátkozásra is lehetőséget adnak - tette hozzá.

Lovas Ildikó, vezető, VM4K: „Mi máris boldogok vagyunk, hogy a fesztivál kezdetét vette, és nem vert el bennünket az eső. Itt vannak az önkéntesek, itt vannak a színházi kerekasztal résztvevői. Most már lassan minden elindul. Reméljük, estére koncert lesz, és egyre többen jönnek. Azt még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy mi máris boldogok vagyunk, hogy eddig eljutottunk.”

A rendezvény nemcsak egy kulturális seregszemle, hanem számtalan olyan programot tartalmaz, amely Vajdaságból és Magyarországról is idevonzza az embereket - emelte ki megnyitó beszédében Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, Magyarország: „A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azért is támogatta ezt a rendezvényt, mert az elmúlt években számunkra a legfontosabb az volt, hogy a közösségeket erősítsük meg, illetve a magyar közösségeket tegyük alkalmassá arra, hogy hálózatba tudjanak szerveződni, és minden kihívásnak tudjanak megfelelő módon válaszolni.”

Ezen a héten egyébként több helyen is nemzetpolitikai táborok kezdődnek - mondta Potápi. Az illetékes államtitkár hozzátette, nemcsak Kishegyesen a Vajdasági Szabadegyetem keretében, hanem a Felvidéken és több más területen is lesznek ilyen események.

VM4K
Nyárhangoló Fesztivál

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.