Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A kút nem kiút

2019-10-22
12:11
2019-10-22
16:30
Forrás
Pannon RTV
A western filmek világát idéző stílusba ágyazva a kivándorlásról és az elvágyódásról szól a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház új előadása.

A kút nem a kiút címmel kerül műsorra a szabadkai színház legfrissebb előadása. A fiatalos, lendületes darab, ami nem nélkülözi a komikus és szatirikus elemeket sem minden korosztály számára ajánlott Mészáros Gábor, a darab egyik szereplője szerint: „Ez egy komoly téma, ami most igencsak jellemző itt a térségünkre. És tényleg azért szerintem jó az előadás, jól sikerült abból a szempontból, hogy nem akarja ezt alátámasztani, senki mellett nem akar voksot tenni.”

A társulat legfiatalabb tagjában, Búbos Dávidban is többször megfogalmazódott már az elvándorlás gondolata, mégis az itthon maradást választotta.

A kút nem a kiút rendezője és egyben a három szereplő egyike Kucsov Borisz kiemelte, fontos beszélni erről a témáról: „Nagyon nehéz, komplex és mindannyiunkat érintő, lelkileg is súlyos téma, amiről úgy gondolom, hogy fontos beszélni. Igyekszünk ezt humorosan, sok-sok vidámsággal és könnyedséggel tenni. ”

Hozzáette, véleménye szerint sikerült olyan formán megközelíteni ezt a témát, hogy megérintse a közönséget, ugyanakkor némi humorral szórakoztasson is. A dráma bemutatója október 26-án, szombaton este fél 8-kor lesz a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

Kosztolányi Színház
bemutató
western
elvándorlás

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.