Ugrás a tartalomra

Látogassunk el Dogville-be!

2020.11.05
14:12
2020.11.05
16:09
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház idei évadának második bemutatója a dogmafilmes Lars von Trier és Cristian Lollike Dogville című forgatókönyve alapján színpadra állított előadás, Vedrana Božinović adaptációjában.

Az előadás a lelkek legmélyebb bugyraiba enged betekintést, és olyan kérdéseket is taglal, hogy milyen mértékben befogadó egy közösség, hogyan tünteti fel magát, és mi a valóság. A rendező, Urbán András a Pannon RTV-nek elmondta:

„Egy történetet akartam elmesélni, azzal akartam foglalkozni, ami a másságról szól, az idegenség felé való viszonyunkról, hogyan vagyunk, vagy hogyan nem vagyunk nyitottak, nyilván ennek a morális aspektusai is felmerülnek, és nem utolsó sorban ez a történet eljut magáig a bosszúig, mint olyanig, egy idézőjelbe vett megoldásig, amit semmi képen se gondolok, hogy úgy van.”

Dogville
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
Cristian Lollike
Dogma
Lars von Trier
Vedrana Božinović
adaptáció
bosszú

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:12

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.