Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Látványosan kelt életre Óz, a nagy varázsló Szabadkán

2021.09.20
15:39
2021.09.23
21:38
Forrás
Pannon RTV
Telt ház előtt mutatták be a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál egyetlen magyarországi előadását ma Szabadkán.

A győri Vaskakas Bábszínház az Óz című klasszikust vitte színre. A zenés, táncos, humoros és rendkívül látványos produkciót jól fogadták a gyerekek, végig nevettek, tapsoltak. Az előadást Markó Róbert rendezte, aki elmondta, fontosnak tartja, hogy a gyerekek azonosulni tudjanak a történettel és a szereplőkkel, ehhez pedig az elemeket a megfelelő arányban kell vegyíteni.

Markó Róbert, rendező: „A piciknél még nagyon hat a mozgás, nagyon hat a vizualitás, a humor, és talán kevésbé fontos a szöveg. Ez az előadás igyekezett megtalálni a helyes arányokat a szélesvásznú látványvilág, a nagy jelmezek, a színészi játék, a jó mozgás, a jó zene és az izgalmas történet között.”

Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
előadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:25, Frissítve: 15:20

Csak a covid-betegeket fogadják a zöldkeresztben

Bezárt a szabadkai tüdőgondozó úgynevezett zöld része, a teljes épület a koronavírusos betegek kivizsgálására állt át. A döntést a rájuk nehezedő óriási nyomás indokolja, mint mondják, a személyzet már teherbírásának a határán van.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.