Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Lázas készülődés a Gyöngyösbokrétára

2021.04.28
22:10
Forrás
Pannon RTV
18 év után tavaly lett volna ismét Törökbecse a Gyöngyösbokréta és a Durindó házigazdája, de a koronavírus-járvány miatt ez a rendezvény is elmaradt.

A Fesztivál Tanács legutóbbi döntése szerint várhatóan szeptember 25-én és 26-án kerül majd sor a rendezvényre. A népi táncosok és énekesek seregszemléjére a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület táncosai és szervezői is lázasan készülnek.

Sutus Áron a Közügyekben elmondta, hogy ez a fesztivál a vajdasági magyarság legtömegesebb rendezvénye, hiszen több mint száz népzenei és közel ötven néptáncos produkciót mutatnak be a két nap alatt. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke szerint a csoportok a járványügyi előírásokat figyelembe véve készülnek a megmérettetésekre. Kihasználják a pályázati lehetőségeket így jelentősen tudják javítani munkafeltételeiket.

Pannon RTV

A törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület felnőtt tánccsoportja a Csalogató táncegyüttes 19 évvel ezelőtt, 2002-ben alakult meg. A felnőtt táncosoknak utánpótlása is van, 50 gyermek és ifi táncol három korcsoportban.

Az óbecsei Cseszák Balázs tánctanár több vajdasági csoportot is vezet, a törökbecsei Csalogató táncosai is tőle tanulják a koreográfiát. Most elsősorban a Gyöngyösbokrétára készülnek.

Pannon RTV

A törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület 2002 óta többször is pályázott a Gyöngyösbokréta és Durindó újbóli megszervezésére. Ezt a lehetőséget 2019-ben nyerték el, de a 2020-as rendezvény a járvány miatt végül elmaradt.

Törökbecse
Gyöngyösbokréta
Durindó
Sutus Áron
Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.