Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Leblanc Gergely magyarországi balettművész vendégszerepelt Újvidéken

2019-04-05
14:06
2019-04-05
18:08
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Állami Operaház vezető táncosa Ludwig Minkus Don Quijote című előadásában, Basil szerepében lépett az újvidéki Szerb Nemzeti Színház közönség elé.

A darabot Harangozó Gyula budapesti koreográfus és rendező állította színpadra.

Leblanc Gergely, balettművész, Magyarország: „Egy nagyon fiatalos, lendületes, szerelmes és csibész figura. Én ezzel úgy érzem, hogy nagyon tudok egy húron pendülni, ha lehet így mondani. Egyike volt az első főszerepeimnek, amikor elkezdtem a karrieremet. Talán a második, vagy harmadik főszerepem volt ez. Mindig is nagyon szerettem nézni és csinálni. Tudom, hogy a klasszikus balett világában ez egy nagyon jelentőségteljes darab, egy igazi közönségkedvenc és örökzöld balettnek számít, ezért úgy gondolom, hogy extra figyelmet, odafigyelést igényel.”

balett
Leblanc Gergely
Újvidék
Szerb Nemzeti Színház

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.