Ugrás a tartalomra

Légyott a könyvvel

2018.06.15
13:09
2018.06.18
11:23
Forrás
Pannon RTV
Zentán tartották meg a Légyott a könyvvel rendezvényt, amely az Ünnepi Könyvhét vajdasági zárórendezvénye. Itthoni magyar könyvkiadók, szerzők és szerkesztők mutatkoztak be.

Dobszóval csalogatták az érdeklődőket az eseményre. Az olvasók a könyvvásáron jutányos áron szerezhették be az új könyveket. A könyvturkálóban pedig a korábbi kiadványokat vásárolhatták meg jelképes összegért. Besnyi Károly: „Nagyon érdekelnek a könyvek. De nem konkrét céllal érkeztem. Nem tudtam, hogy mit akarok venni. Azt vettem, amit találtam. Herceg Jánost, Majtényit. Vajdasági irodalmat találtam.”

A Légyotton beszélgetéseket és az új kiadású könyvek szerzőinek rövid kötetbemutatóit is figyelemmel követhették az érdeklődők. Szögi Csaba Kismadár a csontketrecben című regénye az Ünnepi Könyvhétre jelent meg a zEtna Kiadó gondozásában. „Egy picit kilóg a sorból, mert eddig is jellemzőek voltak az önéletrajzi történetek a könyveimben. A fikció-önéletrajz, illetve realitás aránya különbözően működött. Itt 80 százalékban reális emlékeket írok meg.”

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet kiadóként és koordinátorként is részt vállalt a rendezvény szervezésében. A Magyar Szó Lapkiadó Kft. mellet még hat kiadó mutatkozott be a Légyotton. Virág Kiss Anita, munkatárs, VMMI, Zenta: „A mai könyvheti zentai zárórendezvényen a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ, a zentai Történelmi Levéltár, a Forum Könyvkiadó Intézet, a zEtna Könyvkiadó és az Életjel mutatkozik be.

A vajdasági magyar kiadók több mint 15 új kiadású könyvét mutatták be a helyszínen.

Zenta
könyvhét

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.