Ugrás a tartalomra
Vérvonalak
Pannon RTV

Lehet, hogy testvérek vagyunk te meg én?!

2018-03-10
17:10
Forrás
Pannon RTV
Rajzpályázatot hirdetett az alsós kisdiákok számára a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtár. A legjobb alkotásokat kiállították.
A nyertes alkotás

A pályázatra 23 alkotás érkezett be, ezek közül választották ki a 12 legjobbat. A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény előcsarnokában tekinthetők meg azok az alkotások, amelyeket a magyarkanizsai alsós kisdiákok készítettek a Dobó Tihamér Képtár által kiírt rajzpályázatra. Berec Éva harmadik osztályos tanuló az egyik legkreatívabb alkotást készítette el a zsűri szerint. „Nem akartunk fát csinálni, mert az nekem olyan unalmasnak tűnt, és anyu kitalálta, hogy csináljunk makramézásan egy ilyen homokóraszerűséget. Nem volt egyszerű, de azért elég gyorsan elkészült.”

A kiállítás megnitója

A gyerekek szabadon választott technikával dolgozhattak, és a cél az volt, hogy párbeszéd útján kutassák fel felmenőiket, majd megpróbálják minél kreatívabban bemutatni azt.Csobanov Farkas Márta, vezető, Dobó Tihamér Képtár: „Nagyon nehéz feladatuk volt a gyerekeknek a családfa rajzolással, mivel az időt térben kellett ábrázolni. Az adatok közben állandóan szaporodnak, ezért a tér beosztása nagy kihívás. Így egy picit megmozgattuk a gyerekek gondolkodását is.”

Családfa

A legkreatívabb diákokat ingyenes képzőművészeti szakkörrel díjazták, amelyet Csobanov Farkas Márta, a rajzpályázat megálmodója és a Dobó Tihamér Képtár vezetője tart április és május folyamán.

rajzpályázat
Dobó Tihamér Képtár
Magyarkanizsa
családfa
kiállítás

Most

13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.