Ugrás a tartalomra
Vérvonalak
Pannon RTV

Lehet, hogy testvérek vagyunk te meg én?!

2018-03-10
17:10
Forrás
Pannon RTV
Rajzpályázatot hirdetett az alsós kisdiákok számára a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtár. A legjobb alkotásokat kiállították.
A nyertes alkotás

A pályázatra 23 alkotás érkezett be, ezek közül választották ki a 12 legjobbat. A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény előcsarnokában tekinthetők meg azok az alkotások, amelyeket a magyarkanizsai alsós kisdiákok készítettek a Dobó Tihamér Képtár által kiírt rajzpályázatra. Berec Éva harmadik osztályos tanuló az egyik legkreatívabb alkotást készítette el a zsűri szerint. „Nem akartunk fát csinálni, mert az nekem olyan unalmasnak tűnt, és anyu kitalálta, hogy csináljunk makramézásan egy ilyen homokóraszerűséget. Nem volt egyszerű, de azért elég gyorsan elkészült.”

A kiállítás megnitója

A gyerekek szabadon választott technikával dolgozhattak, és a cél az volt, hogy párbeszéd útján kutassák fel felmenőiket, majd megpróbálják minél kreatívabban bemutatni azt.Csobanov Farkas Márta, vezető, Dobó Tihamér Képtár: „Nagyon nehéz feladatuk volt a gyerekeknek a családfa rajzolással, mivel az időt térben kellett ábrázolni. Az adatok közben állandóan szaporodnak, ezért a tér beosztása nagy kihívás. Így egy picit megmozgattuk a gyerekek gondolkodását is.”

Családfa

A legkreatívabb diákokat ingyenes képzőművészeti szakkörrel díjazták, amelyet Csobanov Farkas Márta, a rajzpályázat megálmodója és a Dobó Tihamér Képtár vezetője tart április és május folyamán.

rajzpályázat
Dobó Tihamér Képtár
Magyarkanizsa
családfa
kiállítás

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.