Ugrás a tartalomra
A filmbemutató
Pannon RTV

A lélek röpte itt és most - filmbemutató Kelebián

2017-09-24
12:05
2017-10-04
12:41
Kelebián is bemutatták A lélek röpte itt és most című filmalkotást.

Az Ars Sacra Fesztivál keretében megtartott vetítésen Dóczy Péter, rendező, illetve Jónás Gabriella, a film főszereplője is jelen volt.

A Márton Áron Közösségi Házban sokan voltak kíváncsiak A lélek röpte itt és most című alkotásra. Az Avilai Nagy Szent Teréz írásai alapján készült film főszereplőjét nem volt könnyű megformálni, mesélte Jónás Gabriella. Jónás Gabriella, színész: „Nagyon mélyen magamba kellett szállnom és megkeresni a legtisztább énemet. Arra az útra lépni, amit Szent Teréz is hirdetett, hogy a tökéletes boldogság a szellemi tisztaság és a szellemi boldogság. Megtalálni azt az utat, ami minket földieket a mennyországgal és az égiekkel összeköt.”

A lélek röpte itt és most című alkotás először színdarabként jelent meg, ezt követően jött az ötlet, hogy film is készüljön belőle. Dóczy Péter, rendező: „Több templomban, több színházban is játszottuk, többek között a kisvárdai fesztiválon is. Azt éreztem, hogy sok embernek kellene ezt a darabot látni. Egy olyan útról szól, amelyet sokan átélhetünk. A megtisztulásról, önmagunk kitisztításáról tanúskodik, acél pedig az, hogy Istenhez közelebb kerülhessünk.”

Dóczy Péter alkotását a közeljövőben a mozikban, illetve a televízióban is megtekinthetik a filmkedvelők.

Dóczy Péter
filmbemutató
Jónás Gabriella
Kelebia
lélek röpte itt és most

Most

19:40, Frissítve: 19:55

310 ösztöndíjszerződést írt alá az MNT

310 vajdasági magyar egyetemi és főiskolai hallgató írt alá ma ösztöndíjszerződést a Magyar Nemzeti Tanáccsal az újvidéki Európa Kollégiumban. 248 elsőéves és 62 demonstrátor részesül támogatásban.

Népszerű

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

A Szent László- és az Arany-emlékév jegyében szervezik meg idén a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyet ma nyitottak meg Palicson.