Ugrás a tartalomra

Lélekből énekelni

2022.10.31
13:09
2022.10.31
16:33
Forrás
Pannon RTV
Klein Judit, Nógrádi Gergely operaénekes, kántor és Pánzcél Kristóf zongorista lépett fel Szabadkán.

Az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztiválon ismét zenei csemegével kedveskedtek a közönségnek. Az ötödik alkalommal szervezett rendezvénysorozat záróműsorán Lélekből énekelni címmel jiddis és zsidó énekeket énekeltek.

Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivált a Szabadkai Zsidó Hitközség ötödik alkalommal szervezi azzal a céllal, hogy bemutassa a zsidó kultúrát, örökséget és a kortárs tevékenységeket.
A záróakkordként megrendezett kántorkoncerten hármas alkotói felállásban jiddis énekeket, kántorművészeti dalokat és zsidó örökzöldeket énekeltek.

Nógrádi Gergely, operaénekes, kántor: „A jiddis dalok sajátja a jiddiskeit. Ez egy olyan zsidó életérzés, amikor a szomorúság át van itatva életbölcsességgel. Mindegyik dalnak van egy szomorkás zöngéje, hangulata, de mindegyikben életbölcselet lelhető fel.”

A zsidó dalok királynőjeként emlegetett Klein Judit társaival külön műsorral készült.

Klein Judit, énekes: „Nagyon sokféle dalt hoztam el direkt ma, az ősi keletiestől az egészen modern musicaleken át, mindent, ami zsidó érintettségű bármilyen formában, hozzám a jiddis dalok nagyon közel állnak, az egész sorstörténetünknek, az egész világnak a szomorkásabb és vidámabb örömzene része is, nagyon közel állnak.”

A vasárnap esti koncertjükkel ebben a formációban és ezzel a repertoárral először Szabadkán mutatkoztak be.

Lélekből énekelni
koncert
Zsinagóga

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.