Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Lemezbemutató koncertet tartott Gubinecz Ákos Szabadkán

2022.04.09
22:05
2022.04.10
16:52
Forrás
Pannon RTV
A Határtalan férfiének nevet viselő album népdalokon keresztül mutatja be a Kárpát-medence sokszínű dallamvilágát.

Muravidéki katonadalokat is hallhatott a szépszámú közönség a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban megtartott lemezbemutatón. Gubinecz Ákos első szólóalbumán a férfi életsors legkifejezőbb dallamait mutatja be. „Elsősorban most a déli és délkeleti sáv népzenéjét dolgoztuk fel. Ide beleértve a Muravidék, Szlavónia, Vajdaság, illetve Erdély több kis táját is. Terveink szerint jövőre pedig majd az északi és a nyugati sávnak is, tehát a Kárpát-medence északi és nyugati sávjának is bemutatjuk a zenei anyagát.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A szabadkai koncerten Hegedűs István, valamint a Juhász zenekar közreműködött. „Nagyon jó ötletnek tartom, hogy olyan zenekarokat hívott meg erre a lemezre, akik talán a legjobban tudják a előadni az adott tájegység zenéjét, tehát a vajdasági csokrokat vajdasági zenekar, az erdélyi csokrokat erdélyi zenekar, a muravidéki csokrokat muravidéki zenekar. Az pedig, hogy Vajdaságból ránk esett a választás, ennek én nagyon megörültem” - mondta Juhász Gábor népzenész.

A Határtalan férfinek nevet viselő lemez dalait hétfőn Nagyszalontán hallhatja a közönség.

Gubinecz Ákos
Juhász Gábor

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.