Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Lenyűgözte a belgrádiakat a Magyar Állami Népi Együttes

2022.02.27
15:43
2022.02.27
16:52
Forrás
Pannon RTV
Az előadással Kodály Zoltán emléke előtt tisztelegtek.

Belgrádban vendégszerepelt a Magyar Állami Népi Együttes, a Tánc Kánon című előadással. A közönséget lenyűgözték a kiváló előadással.

Pannon RTV/Idei Sándor

Tánc Kánon című előadását mutatta be Belgrádban a Magyar Állami Népi Együttes. Pálffy Zoárd, az együttes táncosa: „Vannak benne táncosként is zenei feladatok, énekes, rendes énekes kórus énekek, népdal énekek amiket ugyanúgy kell tudnunk nekünk is. Négy szólamban éneklünk, közben ami az ilyen komoly kihívás így, egyes ilyen táncos szám után.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Nagyon sok felkészüléssel jár egy ilyen táncelőadás. Mihályi Gábor rendező elmondta, az előadással Kodály Zoltán emléke előtt szerettek volna tisztelegni. „Hiszen Kodály sem csak gyűjtött és népzenéket mutatott be, hanem városi emberként a maga korában élte, kortárs zeneszerzőként tette a dolgát. Ez az előadás is erről a kettősségről szól. Bemutatja Kodálynak a tradícióhoz, a hagyományhoz fűződő viszonyát.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Az előadást a közönség hosszú tapssal jutalmazta.

Magyar Állami Népi Együttes
előadás
Tánc Kánon
Pálffy Zoárd
Mihályi Gábor

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.