Ugrás a tartalomra

Lenyűgözte a belgrádiakat a Magyar Állami Népi Együttes

2022.02.27
15:43
2022.02.27
16:52
Forrás
Pannon RTV
Az előadással Kodály Zoltán emléke előtt tisztelegtek.

Belgrádban vendégszerepelt a Magyar Állami Népi Együttes, a Tánc Kánon című előadással. A közönséget lenyűgözték a kiváló előadással.

Tánc Kánon című előadását mutatta be Belgrádban a Magyar Állami Népi Együttes. Pálffy Zoárd, az együttes táncosa: „Vannak benne táncosként is zenei feladatok, énekes, rendes énekes kórus énekek, népdal énekek amiket ugyanúgy kell tudnunk nekünk is. Négy szólamban éneklünk, közben ami az ilyen komoly kihívás így, egyes ilyen táncos szám után.”

Nagyon sok felkészüléssel jár egy ilyen táncelőadás. Mihályi Gábor rendező elmondta, az előadással Kodály Zoltán emléke előtt szerettek volna tisztelegni. „Hiszen Kodály sem csak gyűjtött és népzenéket mutatott be, hanem városi emberként a maga korában élte, kortárs zeneszerzőként tette a dolgát. Ez az előadás is erről a kettősségről szól. Bemutatja Kodálynak a tradícióhoz, a hagyományhoz fűződő viszonyát.”

Az előadást a közönség hosszú tapssal jutalmazta.

Magyar Állami Népi Együttes
előadás
Tánc Kánon
Pálffy Zoárd
Mihályi Gábor

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.