Ugrás a tartalomra

Lesz benne tesztoszteron!

2021.01.12
12:21
2021.01.12
16:01
Forrás
Pannon RTV
Csütörtökön az új év első, az évadnak pedig a harmadik bemutatójára várja közönségét a szabadkai Népszínház Magyar Társulata.

Az Andrzej Saramonowicz lengyel, kortárs forgatókönyvíró tollából kikerült Tesztoszteron című vígjátékot viszik színre.

A szabadkai Népszínház januári bemutató előadásában a társulat új tagjai is fellépnek. Rókus Zoltán is a Tesztoszteron című vígjátékban esik majd át a tűzkeresztségen. Már statisztaként is itt kezdte, azonban most színészként mutatkozik be. „Izgalmas volt, hiszen elsőként és friss újonc színészként mindig az ember azt csinálja, amit elvárnak tőle, és próbál mindennek megfelelni, a rendezőnek, a kollégáknak. Próbál az útmutatásokra figyelni, esetleg hogyha kell, segítséget is kér. Én 100 százalékosan belevetettem magam a munkába, és próbáltam a saját dolgaimat kifejteni.”

A színdarab helyszíne egy félresikerült lagzi, ahol a férfiak a női-férfi viszonyok örök témáját boncolgatják. És milyen lenne egy lagzi zene nélkül? Az előadásban élőzene, sőt még egy kisfilm is látható lesz. Kovács Dániel Ambrus, rendező, Budapest, Magyarország: „Amiről ez a darab beszél, vagy ahogy beszél arról, hogy milyenek vagyunk, hogyan működünk mi, férfiak, hogy a férfiak és nők viszonylatában mikor, meg milyen mértékben lehet túllépni a sztereotípiákon, hogy ez tulajdonképpen mennyire egy sematikus és ősi kémiai vegyületek, hormonok által meghatározott viszony.”

A járványhelyzet a teljes naptári évre, de szinte a társulat két évadára is rányomta a bélyegét, mondta el Körmöci Petronella, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának igazgatója. A vígjátékot ugyanis tavaly március 27-én tervezték színre vinni. Az igazgató még beszélt a Mladost Csipkegyárban uralkodó nehéz munkakörülményekről. „A mi helyzetünk, ami a Mladost Csipkegyárat illeti, azóta sem javult. Ez pedig az, hogy Dani az udvaron szerencsétlenségére beleesett egy vízaknába, és olyan súlyosan megsérült, hogy kétszer meg kellett műteni. Miért mondom ezt? A vízakna még mindig ugyanilyen állapotban áll a Mladost Csipkegyárban, és senki sem foglalkozott azzal, hogy ezt biztosságossá tegye. Mint ahogy a próbatermek is ugyanolyan rossz állapotban vannak.”

A szabadkai Népszínház magyar társulata az új év első bemutatójára közönségét este fél nyolc helyett hat órára várja, a járványügyi helyzetben érvényes előírások betartása mellett, kötelezően maszkban és a fizikai távolságot betartva.

Tesztoszteron
Szabadka
Népszínház
bemutató
színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű