Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Leveles a május, virágos a rét - jókedv, vidámság, barátság

2019-05-18
19:14
2019-11-27
08:43
Forrás
Pannon RTV
Ez volt a mottója a királyhalmi kórustalálkozónak. A környező települések népdalkörei, kórusai léptek fel, de Mórahalom és Ásotthalom énekkara is ellátogatott a falunapi rendezvényre.

Az Ásotthalmi Népdalkört minden alkalommal szeretettel fogadja a királyhalmi művelődési egyesület. A határ két oldalán lévő testvértelepüléseken fontosnak tartják a kapcsolatok ápolását. Tóth Ferencné, titkár, Ásotthalmi Népdalkör, Magyarország: „Nagyon jól érezzük magunkat. Mint ahogy ők is bármilyen ünnepség van nálunk, Ásotthalmon, akár falunap, akár népzenei találkozó, majális, rendszeresen járnak át Királyhalomról is hozzánk. Tehát ez a testvérség jól működik.”

A ludasiak a Cinege leánykórussal és a Füzér-fonók asszonykórussal érkeztek. Fontos számukra a barátkozás, az ismerkedés és a tapasztalatcsere. Vásárhelyi Teréz, elnök, Ludas Matyi ME, Ludas: „Azért tartom fontosnak, hogy a Durindó előtt már tudjunk színpadon fellépni. Ugyanis, ha először megyünk a Durindóra, akkor természetesen olyan nagy a lámpaláz, hogy ott nagyon könnyen jönnek a bakik. Ha előtte több faluban már a környéken elénekelhetjük az új dalcsokrot, így nagyobb a valószínűsége, hogy egy kicsit nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban éneklünk a Durindón.”

Királyhalom falunapján most első ízben szerveztek kórustalálkozót a Művelődési Házban. Hajdújárási, palicsi, ludasi, kispiaci népdalkörök énekesei barátkoztak, ismerkedtek. Pécs Blanka, elnök, Petőfi Sándor ME, Királyhalom: „A környező falvakban nagy divatja van, hogy a kórusok meghívják egymást, hiszen a barátkozás, az együttlét a fontos. Valahol egy kicsit egymás munkáját is megnézik, megismerik, ami tetszik nekik, felhasználják, és egy jó érzés összejönni.”

Éneklés után a résztvevőket díszoklevél és finom birkapörkölt várta.

kórustalálkozó
Mórahalom
Ásotthalom
Királyhalom

Most

15:13

359 új fertőzött egyetlen nap alatt

Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában újabb 359 esetet regisztráltak és újabb 6 személy elhunyt, így a halálos áldozatok száma 287-re nőtt.

Népszerű