Ugrás a tartalomra

Levéltári Nap Szabadkán (videó)

2016.09.23
13:07
2017.10.04
12:40
Pénteken délelőtt a szabadkai Városháza dísztermében tartották meg a Levéltári Nap elnevezésű nemzetközi tanácskozást
Pénteken délelőtt a szabadkai Városháza dísztermében tartották meg a Levéltári Nap elnevezésű nemzetközi tanácskozást. Az előadók négy országból érkeztek a konferenciára, amelyen összesen tíz előadást követhettek figyelemmel a jelenlévők.



A tanácskozás idei témája a levéltárak kulturális és művelődési tevékenysége volt. Stevan Mačković, igazgató: "Minden évben meghatározunk egy jellegzetes témát. Ebben az évben a tanácskozás témája a levéltárak kulturális és művelődési tevékenysége. Mi is a kulturális és művelődési tevékenység? Kapcsolat a nyilvánosság felé. Ez egy mód arra, hogy bemutassák a levéltárak, hogy mi található a raktáraikban. Bemutassák azt a hatalmas mennyiségű dokumentumot és más írott okiratot, amellyel rendelkeznek. Ez tulajdonképpen egy kiadó tevékenység, előadások sorozata, kiállítások és más csatornák, amelyek a közvéleményt megismertetik a levéltárakban, így a mi levéltárunkban őrzött örökségekkel."
Szabadka
tanácskozás
levéltári nap
kulturális és művelődési tevékenység

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.