Ugrás a tartalomra

Levéltári Nap Szabadkán (videó)

2016-09-23
13:07
2017-10-04
12:40
Pénteken délelőtt a szabadkai Városháza dísztermében tartották meg a Levéltári Nap elnevezésű nemzetközi tanácskozást
Pénteken délelőtt a szabadkai Városháza dísztermében tartották meg a Levéltári Nap elnevezésű nemzetközi tanácskozást. Az előadók négy országból érkeztek a konferenciára, amelyen összesen tíz előadást követhettek figyelemmel a jelenlévők.A tanácskozás idei témája a levéltárak kulturális és művelődési tevékenysége volt. Stevan Mačković, igazgató: "Minden évben meghatározunk egy jellegzetes témát. Ebben az évben a tanácskozás témája a levéltárak kulturális és művelődési tevékenysége. Mi is a kulturális és művelődési tevékenység? Kapcsolat a nyilvánosság felé. Ez egy mód arra, hogy bemutassák a levéltárak, hogy mi található a raktáraikban. Bemutassák azt a hatalmas mennyiségű dokumentumot és más írott okiratot, amellyel rendelkeznek. Ez tulajdonképpen egy kiadó tevékenység, előadások sorozata, kiállítások és más csatornák, amelyek a közvéleményt megismertetik a levéltárakban, így a mi levéltárunkban őrzött örökségekkel."
szabadka
tanácskozás
levéltári nap
kulturális és művelődési tevékenység

Most

19:40, Frissítve: 19:55

310 ösztöndíjszerződést írt alá az MNT

310 vajdasági magyar egyetemi és főiskolai hallgató írt alá ma ösztöndíjszerződést a Magyar Nemzeti Tanáccsal az újvidéki Európa Kollégiumban. 248 elsőéves és 62 demonstrátor részesül támogatásban.

Népszerű

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

A Szent László- és az Arany-emlékév jegyében szervezik meg idén a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyet ma nyitottak meg Palicson.