Ugrás a tartalomra

Lezajlottak a Tini-Ifjúsági Énekes Vetélkedő meghallgatásai

2019.10.06
14:57
2024.03.19
08:35
Forrás
Pannon RTV
A temerini színháztermében háromtagú zsűri véleményezte a résztvevők előadását a hétvégén. Kiválasztották azokat, akik részt vehetnek a november 16-án sorra kerülő döntőben.

Fehér Barnabás Tordáról érkezett a vasárnap délelőtti meghallgatásra Temerinbe. Több mint egy hónapig készült zenetanárnője segítségével a versenyre. Már tavaly is részt vett a vetélkedőn, így tudja, melyik stílus illik hozzá leginkább, eszerint válogatta össze a dalokat. „Egyébként is rock stílusban szoktam zenét hallgatni. Olyasmit próbáltam keresni, ami illik a hangomhoz, mert az is nagyon fontos” - magyarázta a versenyző.

A vetélkedőt évtizedek óta a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület rendezi meg. A szervezők és a zsűri egyaránt örül, hogy idén több jelentkező van, mint az előző években. Tini és ifjúsági kategóriában is nagy a választék, illetve műfaji szempontból is tarka a paletta. „Idén mindkét kategóriában valamivel több a jelentkező, mint az elmúlt években. Ami még érdekes, hogy műfajilag is elég szétszórt a mezőny, tehát mindenféle stílusban és műfajban is találhatunk résztvevőket, a nagyon poptól az egész kemény heavy metal-ig. Érdekes azt hallani, hogy milyen irányban érdeklődnek” - mondta Erős Ervin zsűritag.

A legjobbak mind a tini, mind az ifjúsági kategóriában november 16-án mutatkozhatnak be, immár a nagyközönség előtt.

Temerin
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Tini-Ifjúsági Énekes Vetélkedő
ének
vetélkedő
meghallgatás
Erős Ervin

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.