Ugrás a tartalomra

Libbentek a szoknyák, dobbantak a csizmák

2018.02.02
09:46
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Néptánctól és népzenétől volt hangos a zombori Magyar Polgári Kaszinó csütörtökön.

Doroszló, Bácsgyulafalva és az erdélyi Erdőszentgyörgy néptáncosai, zenészei, énekesei léptek fel csütörtökön este a Néptáncok határon innen és túl című rendezvényen, a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A színvonalas műsort telt ház fogadta. A rendezvény célja a fiatalok találkozási lehetőségeinek, fellépéseinek biztosítása és a határon túli kapcsolatok ápolása. 

Néptánctól és népzenétől volt hangos a zombori Magyar Polgári Kaszinó. Az erdélyi erdőszentgyörgyi csapat először lépett fel Zomborban. Több koreográfiát is bemutattak. Barabás Ágnes, tag, Százfonat Szociokultúrális Egyesület, Erdőszentgyörgy, Erdély: „Elég friss a zombori kapcsolatunk, reméljük, hogy ezt tovább tudjuk vinni, ápolni tudjuk, rendszeresen szeretnénk találkozni velük. Egy farsangi bulira vagyunk hivatalosak, bözödi, kölpényi, kőröspataki táncokat hoztunk, ugyanúgy énekeket Mezőségről.”

A bácsgyulafalvi citerazenekar, a Vackor néptáncegyüttes és Kasza Andrea szólóénekes is fellépett. A doroszlóiak településük hagyományos, sokszoknyás koreográfiáival érkeztek. Király Szilárd, elnök, Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület, Doroszló: „A rendezvény ismerkedés céljából nagyon jó, mert egyre kevesebb az ilyen műsor, és ilyenkor legalább tudunk egymástól tanulni és egymással ismerkedni is.”

A Magyar Polgári Kaszinó hetedik éve tart farsangi táncházat, idén újításként a táncház előtt is megszervezték az együttesek fellépését. Dr. Kracher Erzsébet, elnök, Magyar Polgári Kaszinó, Zombor: „A mai estének az a célja, hogy a fiatalok összeismerkedjenek és elmélyítsék a barátságot egymás között, és esetleg egy együttműködést alakítsanak majd ki a jövőben.”

Az előadást telt ház és vastaps fogadta. Szombaton 17 órától kezdődik a farsangi jelmezes táncház. Erdélyi oktatóval és zenekarral, farsangi finomságokkal várják a fiatalokat a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. 

Magyar Polgári Kaszinó
Zombor
táncház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.