Ugrás a tartalomra

A Liliomfit láthatta a kúlai közönség

2019.09.07
09:15
2019.09.07
18:06
Forrás
Pannon RTV
Kúlára érkezett pénteken este a leányfalui Szekér Színház. A magyarországi vándortársulat ezúttal Szigligeti Ede: Liliomfi című vígjátékával teremtett jó hangulatot.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szombaton Bajsán, vasárnap pedig Bácsfeketehegyen nézhetik meg az előadást az érdeklődők.

Az előadásra sokan voltak kíváncsiak, és igazi színházi élményben volt részük. A társulat első vajdasági állomása a kúlai Hagyományőrző Napok volt. Valka Károly, alpolgármester, Kúla: „Ez egy háromnapos rendezvény, ahol minden alkalommal itt vannak a testvérvárosi barátaink. Itt vannak Kalocsáról is, számomra külön megtiszteltetés és öröm, hogy itt vannak velünk és segítik a tevékenységünket.”
 

A társulat vajdasági tartózkodása alatt ugyanazt a darabot viszi színpadra. A Liliomfi című előadás Krajnik-Balogh Gábor szerint tökéletesen jellemzi a társulat életét is: „Szekér Színház a színházunk neve is, aminek a névben benne van az utazás. Alapvetően így is készülnek az előadásaink, amint a díszlet is mutatja. Nem az a főszempont, hogy mekkora monumentális látvány és díszlet legyen. Maga a színjátszás, a játék, a színház öröme az, amit adhatunk a nézőknek, és ami nekünk is örömet ad.”

A 17 éve működő magyarországi vándortársulat alapítója a vajdasági származású Póka Éva Kölcsey-díjas színművész, aki már tíz éve hozza el a társulat előadásait Vajdaságba: „10-15 emberrel szoktunk dolgozni, és ez a 10-15 ember olyan lelkesen és nem a markát tartva dolgozik, hanem mindig a cél érdekében. Ez a magyarságunk fennmaradása, a múltunk, a csodálatos íróink. Azok, akik olyan darabokat írtak, amiket mi nem használunk ki. Olyan darabokat dolgozunk fel, amik bent vannak a fiókban.”

Mindenütt nagyon kedvesen és hatalmas vendégszeretettel fogadják a társulatot - mondta Póka Éva. Szerinte ezek azok a pillanatok és élmények, amikért érdemes együtt dolgozni és előadni.

Kúla
Szekér Színház
Liliomfi

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.