Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A Liliomfit láthatta a kúlai közönség

2019-09-07
09:15
2019-09-07
18:06
Forrás
Pannon RTV
Kúlára érkezett pénteken este a leányfalui Szekér Színház. A magyarországi vándortársulat ezúttal Szigligeti Ede: Liliomfi című vígjátékával teremtett jó hangulatot.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szombaton Bajsán, vasárnap pedig Bácsfeketehegyen nézhetik meg az előadást az érdeklődők.

Az előadásra sokan voltak kíváncsiak, és igazi színházi élményben volt részük. A társulat első vajdasági állomása a kúlai Hagyományőrző Napok volt. Valka Károly, alpolgármester, Kúla: „Ez egy háromnapos rendezvény, ahol minden alkalommal itt vannak a testvérvárosi barátaink. Itt vannak Kalocsáról is, számomra külön megtiszteltetés és öröm, hogy itt vannak velünk és segítik a tevékenységünket.”
 

A társulat vajdasági tartózkodása alatt ugyanazt a darabot viszi színpadra. A Liliomfi című előadás Krajnik-Balogh Gábor szerint tökéletesen jellemzi a társulat életét is: „Szekér Színház a színházunk neve is, aminek a névben benne van az utazás. Alapvetően így is készülnek az előadásaink, amint a díszlet is mutatja. Nem az a főszempont, hogy mekkora monumentális látvány és díszlet legyen. Maga a színjátszás, a játék, a színház öröme az, amit adhatunk a nézőknek, és ami nekünk is örömet ad.”

A 17 éve működő magyarországi vándortársulat alapítója a vajdasági származású Póka Éva Kölcsey-díjas színművész, aki már tíz éve hozza el a társulat előadásait Vajdaságba: „10-15 emberrel szoktunk dolgozni, és ez a 10-15 ember olyan lelkesen és nem a markát tartva dolgozik, hanem mindig a cél érdekében. Ez a magyarságunk fennmaradása, a múltunk, a csodálatos íróink. Azok, akik olyan darabokat írtak, amiket mi nem használunk ki. Olyan darabokat dolgozunk fel, amik bent vannak a fiókban.”

Mindenütt nagyon kedvesen és hatalmas vendégszeretettel fogadják a társulatot - mondta Póka Éva. Szerinte ezek azok a pillanatok és élmények, amikért érdemes együtt dolgozni és előadni.

Kúla
Szekér Színház
Liliomfi

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.